Горан Попов: «Бігові вправи даються важко»

Горан Попов: «Бігові вправи даються важко»

Македонський захисник Горан Попов – про те, як проходить збір в Австрії, та свої очікування від майбутнього сезону.

- Футболістам, які виступали у своїх збірних та в зв’язку з цим приїхали на збори пізніше, трохи легше в порівнянні з іншими хлопцями. Щодня, за винятком ігрових, у нас по два тренування. В цілому збори переносяться нормально, але бігові вправи з Вінченцо Пінколіні даються дуже важко – відчувається втома в ногах. Утім, кожен розуміє важливість цього періоду підготовки заради майбутніх перемог, тому до пропонованих навантажень ставиться з розумінням.

- Важко було втягуватися, приєднавшись до команди вже по ходу зборів?

- Ви знаєте, ні. Після того, як ми виступили у складі своїх збірних, у відпустці займалися за програмою, розробленою Пінколіні. У зв’язку з цим вдалося швидко втягнутися в робочу атмосферу та жодних проблем уже не випробовували.

- Минулого року в Австрії для тебе були перші збори у складі «Динамо». Що змінилося з того часу?

- Гадаю, для всіх футболістів, які переходять з одного клубу до іншого, потрібен час на адаптацію. Перейшовши до «Динамо», перші п’ять-шість місяців мені було важко, тому й не міг демонструвати той рівень гри, який можу. Також вплинули і дві травми, отримані за цей період. Зараз усе гаразд і жодних проблем, слава богу, не відчуваю. Нам необхідно добре підготуватися, щоб гідно виступити в чемпіонаті та грати в Лізі чемпіонів. Найголовніше, щоб ці збори обійшлися без травм. Уже за вісім днів нам доведеться розпочати сезон матчем із «Шахтарем» за Суперкубок України. Це перша гра, яку необхідно виграти, щоб із гарним настроєм продовжувати боротися в усіх турнірах, де будемо брати участь.

- На початку кар’єри в «Динамо» у тебе багато чого не складалося. Можливо, проблема в мовному бар’єрі?

- Ні, з цим якраз проблем не було, оскільки в «Динамо» п’ять-шість гравців добре говорять англійською. Вся справа була виключно в адаптації. Так склалося, що в останній грі на торішньому зборі я травмувався. Поки я відновлювався, інші хлопці увійшли до ігрового ритму, а мені довелося готуватися із самого початку. В результаті я вийшов на поле, але знову зазнав ушкодження, цього разу в матчі Ліги Європи проти «Шерифа», після чого лікувався ще місяць. Гадаю, вся справа у розтренованості. Перед тим, як поїхати на збір із «Динамо», я нічого не робив впродовж двадцяти днів, а таких важких тренувань, які були у Валерія Газзаева, я за свою кар’єру ще не зустрічав. Звідси й були ті травми, які затягнули процес адаптації в команді. Але тепер усе гаразд, і я готовий демонструвати свою найкращу гру.

- У тебе потужний удар із лівої ноги, який ти неодноразово застосовуєш на тренуваннях. Чому не пробиваєш із гри в офіційних матчах?


- В «Динамо» є багато гравців, у яких хороший поставлений удар. Як я вже казав, кожному футболісту потрібен час для адаптації в новій команді. Це був для мене перший сезон у «Динамо», упродовж якого я проявив свої якості, в тому числі й удар. Гадаю, в наступному справи підуть краще (посміхається).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер