Горан Попов: «Якщо заб'ємо в Алкмаарі першими, буде легше»

Горан Попов: «Якщо заб'ємо в Алкмаарі першими, буде легше»

Захисник «Динамо» Горан Попов продовжує відновлюватися після травми. Для повного одужання йому знадобиться ще два тижні. Тому за матчем «АЗ» – «Динамо» македонець буде спостерігати по телевізору. Напередодні гри Горан розповів про своє самопочуття і про те, чого слід очікувати від суперника:

- Сьогодні я зробив знімки, які показали, що відновлення проходить за планом. Наступне обстеження пройде через тиждень. Залишилося ще днів десять лікування, після чого я почну бігати і займатися з тренером із фізпідготовки Борисом. А за два тижні сподіваюся приєднатися до загальної групи. Чекаю з нетерпінням на цей момент. Але не хочу квапити відновлення зараз, щоб потім знову не отримати травму. Усі мої процедури на базі вранці, тому ввечері зможу подивитися матч «Динамо» з «АЗ» вдома по телевізору, і, звичайно, буду хвилюватися за партнерів.

- У вас є досвід виступів у чемпіонаті Голландії. Можете сказати, чого нам чекати від «АЗ»?


- Два роки тому в них була хороша команда, яка стала чемпіоном Голландії. Але після цього від них пішло кілька кращих футболістів. Наприклад, Ель Хамдауї цього літа перейшов до «Аяксу», а бразилець Арі – до московського «Спартака». І зараз це вже інша команда, не така сильна, як була два роки тому, коли я грав у Голландії. Втім, алкмаарівці традиційно добре грають удома перед своїми трибунами, які завжди заповнені, а це близько 20 тисяч глядачів. Одним словом, буде цікавий матч, який ми маємо виграти, щоб зберегти хороші шанси на вихід із групи.

Я бачив попередній матч «АЗ» проти «Шерифа», тому можу сказати, що цю команду нам під силу обіграти. Потрібно діяти так, як у двох останніх матчах чемпіонату, коли ми грали дуже добре. Крім того, перебуваючи на базі, я мав можливість спостерігати зі своєї кімнати за тренуваннями, і маю вам сказати, що «Динамо» зараз виглядає переконливо. Саме тому я не сумніваюся, що ми переможемо.

- Що потрібно зробити, щоб полегшити собі завдання?

- Забити першими. Тоді «АЗ» розкриється, і в нас буде можливість провести ще один-два м'ячі. У Голландії процвітає відкритий футбол, тому алкмаарівці не будуть відсиджуватися в захисті і чекати, як, наприклад, «Шериф». Подивіться на результати матчів у чемпіонаті – ігри рідко коли закінчуються менше, ніж трьома-чотирма забитими м'ячами. Тому якщо заб'ємо в перші двадцять хвилин, далі буде легше.

- Ви погоджуєтеся, що дві гри з «АЗ» на виїзді і вдома стануть ключовими для «Динамо» в боротьбі за вихід із групи?

- Не лише вони. Для нас важлива кожна гра. У нашого клубу велике ім'я, хороша команда і чудовий тренер. Тому ми маємо порадувати вболівальників і здобути перемоги для всіх людей, які працюють на благо «Динамо».

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер