Горан Саблич: «Гра була схожа на трилер»

Горан Саблич: «Гра була схожа на трилер»

У матчі з «Металістом» захисник «Динамо» Горан Саблич зробив вагомий внесок до загального успіху своєї команди. Він не тільки виконував свої обов’язки в лінії оборони, але й підключався до атак. Саме Горану вдалося забити перший м’яч у ворота харків’ян.

- Ми були готові, що сьогодні доведеться дуже важко, і «Металіст» віддасть усі сили для перемоги, - розповідає Горан після матчу. – Плюс, вони втратили друге місце в чемпіонаті, що мало стати для господарів додатковим подразником. Ми виграли два попередніх матчі в харків’ян, а перемогти у трьох іграх з одним і тим же суперником неймовірно складно. В них справді хороша і сильна команда, сьогодні вони були молодці.

- Напередодні «Металіст» програв «Динамо» і «Шахтарю». Очікувалося, що після цього команда буде не в найкращому психологічному стані, але насправді було навпаки?

- Це з якого боку подивитися. Господарі були по-спортивному злими і грали так, ніби останній раз у житті. Тому і була така незвичайна гра.

- Чому в першому таймі «Динамо» так мало атакувало?

- Гадаю, через погане поле. Гра будувалася переважно на довгих передачах. Крім того, в першому таймі ми не грали в свою гру, тільки в останні 15 хвилин опустили м’яча донизу, після чого в нас з’явилося кілька небезпечних моментів. Звичайно, ми не очікували, що пропустимо два м’ячі, але в той же час ані на секунду не сумнівалися, що самі зможемо забити і пройти далі. Так і сталося. Вважаю, сьогодні протистояли дві рівні команди, тому гра була більше схожа на трилер. У першому матчі в Києві в нас була очевидна перевага, тому, гадаю, ми заслужено пройшли далі.

- Навіть за рахунку 3:1 не сумнівалися в успіху?

- В цьому і полягає сила нашої команди. В останньому поєдинку чемпіонату України в Запоріжжі ми теж першими пропустили, але ані на хвилину не втрачали впевненості. Чудово знали, на що ми здатні, тому просто грали до кінця.

- Ви очікували, що сьогодні вдасться забити?

- Звичайно, в такій важливій грі завжди хочеться забити гол. У нас було багато штрафних ударів, тому очікував.

- Що ви подумали в той момент, коли отримали м’яча й опинилися перед порожніми воротами?

- А що там думати? Потрібно було просто відправити м’яча до воріт. От і все.

- Завтра жеребкування наступного етапу Кубка УЄФА. Якому супернику віддаєш перевагу?

- Жодному. Якщо чесно, я навіть не знаю, хто пройшов далі. Після сьогоднішньої гри і такого суперника, як «Металіст», «Динамо» нічого не страшно. Тепер наша команда зможе дійти до фіналу.

- Сьогодні День народження в Романа Єременка, вже привітали одноклубника?

- Так, він був дуже радий. Який подарунок може бути кращим за вихід до чвертьфіналу Кубка УЄФА? (посміхається).

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Харкова

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер