Горан Саблич: «Хотілося б почати з перемоги»

Горан Саблич: «Хотілося б почати з перемоги»

Хорватський легіонер київського «Динамо» в інтерв'ю клубному сайту www.fcdynamo.kiev.ua поділився враженнями про минулий сезон (який Саблич майже повністю пропустив через важку травму), а також розповів про плани на наступний сезон.

- Горан, як настрій перед стартом нового чемпіонату ?

- Настрій просто прекрасний! Дуже хотілося б , щоб зі стартом чемпіонату він як мінімум не погіршився.

- У минулому чемпіонаті "Динамо" виграло в "Шахтаря" все. Як гадаєш, чи можливе повторення тріумфу команди і в нинішньому сезоні?

- Нічого обіцяти не можу, але можу сказати, що ми обов'язково старатимемось. Мотивації у гравців достатньо, щоб виступити, можливо, і краще, ніж у минулому сезоні.

- Натякаєш на Лігу чемпіонів?

- Так, звичайно. У минулому сезоні ми провалили виступ на європейській арені, тому зараз необхідно буде реабілітуватись перед уболівальниками.

- За рахунок чого динамівцям удалось залишити свого головного суперника ні з чим? Якими якостями володіло "Динамо", яких не виявилось у "Шахтаря"?

- Мені важко судити про "Шахтаря". А ось "Динамо"... Ми досягли  успіху завдяки як і командній грі, так і індивідуільній майстерності кожного окрем взятого футболіста. Наприкінці сезону це дуже відчувалось.

- Як вважаєш, успіх динамівської молоді в матчі за Суперкубок заслужений чи випадковий?

- У жодному разі! Хлопці просто молодці. Вони продемонстрували величезну самовіддачу, бажання завоювати трофей - і заслужено виграли. Так, це лише одна гра. Але саме в таких матчах і проходиться "школа футбольного життя". Гадаю, що всі молоді хлопці готові уже зараз конкурувати за місце в основному складі.

- Які цілі ставиш перед собою в наступному сезоні?

- Наскільки ви знаєте, я 9 місяців не грав – все через важку травму. Але зараз повністю відновився та готовий до серйозної конкуренції. Звичайно, передусім, хотілося б пробитись до основного складу "Динамо", вийти до групового турніру ЛЧ та гідно виступити там. Не забувають мене і в збірній. Сподіваюсь, що разом із національною командою вдасться вийти до фінальної частини чемпіонату Європи.

- Матчі «Динамо» з «Шахтарем» – це завжди свято для вболівальника. А чому ти віддаєш перевагу - красі гри, щоб сподобатись уболівальникам, чи результату?

- Від київського "Динамо" в першу вимагається показати результат і не здавати провідних позицій у вітчизняному футболі. Але ми ще повинні показати і красиву видовищну гру, оскільки футбол -- це гра для мільйонів фанів.

- У недільному матчі з "Шахтарем" головним для команди буде результат?

- Це початок сезону, і хотілося б почати його з перемоги. Але помирати на полі за результат теж не варто. Попереду ще буде дуже довга дистанція, упродовж якої ми повинні завжди бути готовими на сто відсотків.

- Відсутність Матузалема напевне послабить донецьку команду...

- Звичайно, без такого класного виконавця, яким є Матузалем, "Шахтарю" буде надзвичайно важко. Але якщо гравець психологічно не налаштований на те, аби захищати честь клубу, то йог відсутність може і піти на користь команді. Побачимо, як воно вийде насправді.

- Як влились в команду новачки – Бушич, Майкл, Бангура? Чи здатні вони прижитись у Києві?

- Із них лише мій співвітчизник Томіслав Бушич був із нами на зборах в Австрії. Про двох інших поки що нічого суттєвого сказати не можу. Ми нещодавно повернулись, і встигли провести лише кілька спільних тренувань. Побачимо, як вдасться їм проявити себе в стартових іграх чемпіонату та кваліфікаційних матчах Ліги чемпіонів. Будемо сподіватись, що вони допоможуть "Динамо". 


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер