Горан Саблич: «Ми сповнені сил та оптимізму»

Горан Саблич: «Ми сповнені сил та оптимізму»

Напередодні поєдинку з «Шахтарем», в якому буде вирішуватися доля путівки до фіналу Кубка УЄФА, Юрій Сьомін дав відпочити провідним футболістам. Серед них опинився й захисник Горан САБЛИЧ. Перед виїздом до Донецька Горан розповів про останні новини з табору команди:

- Настрій перед матчем добрий! Для чемпіонства нам потрібне лише одне очко, тому всі сили ми віддамо поєдинку з «Шахтарем». Всі хлопці хочуть вийти до фіналу. Ми впевнені, що в нас вистачить сил і класу, щоб пройти «Шахтар» і зіграти в Стамбулі 20-го травня.

- Не найкращий результат першого матчу не турбує, все ж таки у себе вдома «Шахтар» буде ще сильніший…

- Результат не найкращий, але й не такий уже поганий. Гадаю, в Донецьку ми зможемо зіграти сильніше і забити. В обох команд є 90 хвилин, тому шанси в нас як і раніше рівні. Хочу сказати, що наша команда дуже добре налаштована, ми по-спортивному злі самі на себе. Вважаю, нам ще є в чому додати. Зі мною в цьому погодяться всі хлопці, ми сповнені оптимізму. Гра в Донецьку покаже, хто є хто. А те, що вболівальники будуть гнати свою команду вперед, тільки краще - атмосфера на стадіоні буде хорошою. Гадаю, наші фани не будуть гіршими за господарів.

- Проти кого з нападників - Гладкого чи Луїса Адріано - було складніше діяти в першому матчі?

- Немає різниці. Після перерви наша команда трохи підсіла, тому в другому таймі було в цілому складніше грати. Я би не став нікого виокремлювати, адже грають не два нападники і не двоє захисників, а 11 на 11. Вся команда як захищається, так і атакує.

- Ви пропускали гру з «Зорею». Вдалося відпочити?

- Мені просто не вистачало свіжості. Я довго не мав ігрової практики, а за останній час зіграв достатньо багато матчів. Не сказав би, що цей відпочинок мені був украй необхідний, але він пішов на користь. У мене з'явилася свіжість, я сповнений сил і на 100% готовий до гри в Донецьку.

- Провідні футболісти, яким було надано відпочинок, не зіб'ються з ігрового ритму?

- Не думаю, що це має велике значення. Ті ж Мілевській та Ель Каддурі зіграли стільки матчів, що відпочинок для них - тільки плюс.

- Чим ви займалися в неділю? Було планове тренування?

- Так, тренер дав програму, яку виконував із тренером з фізпідготовки Борисом Пейреком.

- Які висновки зробили з першого поєдинку?

- Ми з хлопцями спілкувалися на цю тему. Гадаю, перед сьогоднішнім тренуванням Юрій Павлович нам скаже, на що ще звернути увагу.

- Не буде аналогічно протистоянню з «ПСЖ», коли в першому матчі команди діяли обережно, а в повторному «Динамо» просто рознесло суперника?

- І з «Валенсією» було так само. В Києві ми не йшли великими силами вперед, а в Іспанії прагнули грати в свій футбол.

- На першому поєдинку команд був присутній помічник тренера збірної Хорватії, який проглядав Саблича, Вукоєвича і Срну. Після гри він відзначив, що залишився задоволений твоєю грою. Як гадаєш, Славен Білич знову зверне на тебе увагу?

- Поки я граю, він за мною стежить. Говорив, що буде спостерігати за моєю грою і в наступних матчах. Про збірну я, звичайно, не забуваю, але зараз вона для мене на другому плані. В першу чергу, думаю про «Динамо» і про те, щоб наша команда перемогою фінішувала в Кубку УЄФА. Хочеться закінчити цей сезон так само добре, як ми його і розпочали. А якщо прийде запрошення до збірної, буду цьому тільки радий. Якщо ні - нічого страшного. Поїду на збори з «Динамо», буду старанно працювати.

- На повторний матч до Донецька приїде хтось із родичів чи друзів?

- Хотіли, але я попросив, щоб ніхто не приїжджав. Мені потрібно зібратися з думками і концентруватися на грі. А коли хтось приїжджає, завжди відволікаєшся.

- Який розклад у команди перед грою з «Шахтарем»?

- У вівторок увечері в нас тренування, а в середу вранці вилітаємо до Донецька.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер