Горан Саблич прощається з друзями і згадує найкращі матчі

Горан Саблич прощається з друзями і згадує найкращі матчі

Футбольний клуб «Динамо» та захисник Горан Саблич прийшли до компромісного рішення – достроково розірвати контракт, надавши футболісту статус «вільного агента».

Влітку 2002 року Горан Саблич став одним із перших легіонерів із далекого зарубіжжя у складі «Динамо». Весь цей час, за винятком одного сезону, хорват вірою і правдою служив київському клубу, ставши у його складі чотириразовим чемпіоном України та чотириразовим володарем Кубка України. Одного цього достатньо, щоб футболіст міг назвати кар’єру вдалою.

- Найкращі мої роки пройшли в «Динамо», цей клуб полюбив і вважаю для себе рідним, - не без сентиментів говорить Горан. – Тут я ставав чемпіоном України, дізнався, що таке Ліга чемпіонів. Зіграти в такому турнірі – дуже багато для професійного футболіста. Єдине, про що можу шкодувати, так це про травми, які не дозволили мені повністю реалізувати себе. Саме через це я зіграв за команду не дуже багато матчів.

- Пам’ятається, парі захисників Саблич-Гавранчич фахівці пророкували велике майбутнє…

- У нас із Гораном було чудове розуміння на полі та в житті. Але щоб довести щось у футболі, потрібно грати. Якби ми провели разом за сезон 50 ігор, тоді можна було б дати точну оцінку наших можливостей. А так, у нас справді була низка хороших матчів, в яких ми допомогли команді перемогти.

- Який із сезонів, проведених за «Динамо», запам’ятався найбільше?

- У кожному з них були незабутні матчі, яскраві перемоги. Можливо, останній (2008/09, - прим.авт.), в якому ми стали чемпіоном і вийшли до півфіналу Кубка УЄФА.

- Гол у ворота «Металіста» як зараз перед очима…

- Це був драматичний за напруженням матч, де ми, щоб вийти до наступного раунду, всією командою пішли вперед. Дуже радий, що зумів тоді відзначитися.

- Горане, за роки в «Динамо» ви грали з багатьма футболістами. Хто справив найбільше враження?

- Навіть не хочеться нікого виокремлювати, всі мої партнери дуже високого рівня, просто одному вдалося себе реалізувати в «Динамо», а іншому ні. Якщо ж хочете почути від мене прізвища, відразу назву Валентина Белькевича. Дуже інтелектуальний футболіст, багато років поспіль через нього йшла вся гра команди. Також відзначу Діого Рінкона.

- Як вважаєте, «Динамо в нинішньому сезоні зможе знову стати чемпіоном України?

- Гадаю, так. Все в наших силах, потрібно лише виграти матчі, що залишилися. Хлопці дуже засмучені через втрачені очки в березневих зустрічах і напевно захочуть надолужити втрачене.

- Не шкодуєте, що залишаєте «Динамо» раніше закінчення контракту?

- Таке футбольне життя. Я ні на кого не ображаюся і нікого в цьому не звинувачую. Знаю, що чесно виконував усі зобов’язання перед клубом, а прерогативою тренера є вибір гравців для стартового складу. Міг би, звичайно, залишитися в «Динамо» ще на один сезон, але просто так отримувати зарплатню, не приносячи клубу користь на футбольному полі, не в моїх правилах. До того ж, мені дуже хочеться грати.

- Які у вас плани, де плануєте продовжити кар’єру?

- Поки не знаю. Зараз травми мене не турбують, зі здоров’ям усе гаразд, тому форму буду підтримувати самостійно. Із приводу працевлаштування, є кілька варіантів, які розглядаю. Зараз хочу попрощатися з київськими друзями, сказати всім величезне спасибі за підтримку та увагу.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер