Горану ГАВРАНЧИЧУ – 35!

Горану ГАВРАНЧИЧУ – 35!

Горан народився в Белграді, грав у молодіжних командах клубів «Вінча» та «Црвена Звєзда». Перший професійний контракт він підписав із ФК «Чукарички».

До київського «Динамо» Гавранчич перейшов у січні 2001 року на запрошення самого Валерія Васильовича Лобановського.

За роки виступів у складі «біло-синіх» Гавранчич перетворився з перспективного новачка на гравця європейського рівня. За сім років, проведених у команді, він став одним із лідерів «Динамо», заслужив на симпатії великої кількості вболівальників. У колективі він користувався авторитетом, нерідко сербу довіряли капітанську пов'язку. Саме граючи за «Динамо», Гавранчич став гравцем основного складу збірної Сербії, за яку він зіграв 31 матч.

Загалом за сім сезонів Гавранчич провів 136 матчів у вищій лізі чемпіонату України та забив у них 22 голи. За цей час серб чотири рази ставав чемпіоном України (2001, 2003, 2004, 2007) та стільки ж разів вигравав національний кубок (2003, 2005, 2006, 2007). Тричі Горан вигравав із «біло-синіми» Суперкубок України (2004, 2006, 2007).

Чимало користі сербський захисник приніс і в матчах «біло-синіх» у Лізі чемпіонів. У першу чергу в пам'яті спливає його красивий гол у ворота «Роми», який було забито в сезоні 2004/2005.

У січні 2008 року Гавранчич вирушив у піврічну оренду до грецького ПАОК, а після його повернення до Києва клуб подякував футболісту за роки, проведені в «Динамо», й надав йому статус вільного агента.

Горан зізнався, що саме в київському «Динамо» він навчився багато чому: «Сім років для футболу – це багато, але для мене вони минули якось непомітно. Були спади та вдалі часи... Озираючись назад, можу сказати – це був дуже гарний період. Я навчився грати у футбол у Сербії, але справжнім гравцем став лише завдяки «Динамо». Провів багато матчів у Лізі чемпіонів та здійснив мрію дитинства – потрапив до збірної своєї країни. За роки кар'єри в Києві, якщо й були якісь погані моменти, вони забуваються, а ось хороше залишається в серці назавжди!».

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер