Гірський «Белхатов»

Гірський «Белхатов»

На зборі в Іспанії єдиним суперником «Динамо», який представляє не російський чемпіонат, буде польський клуб ГКС (Гірський спортивний клуб) із Белхатова.

Історичним для клубу із невеликого містечка став сезону 1994/1995, коли команда здобула право виступати у першому дивізіоні. Щоправда, «закріпитись» у ньому на постійно не змогла, ще тривалий час переходячи з однієї ліги в іншу.

Минулого року ГКС “Белхатов” відзначив 30-ліття. На свою річницю клуб подарував уболівальникам справжнє свято. Команда завоювала срібні медалі чемпіонату Польщі і, поступившись чемпіону «Заглембе» лише на одне очко, отримала путівку до Кубка УЄФА. Саме восени 2007 року поляки зустрічались із дніпропетровським «Дніпром» на стадії другого кваліфікаційного раунду турніру. Тоді після доволі несподіваної домашньої поразки підопічні Олега Протасова взяли реванш у матчі-відповіді, перемігши з рахунком 4:2.

Досьє
ГКС “Белхатов” ССА
Президент: Єжи Ожог.

Website: http://www.gksbelchatow.com

E-mail: [email protected]

Дата заснування: 26 листопада 1977 року

Кольори клубу: біло-зелено-чорні.

Домашні матчі проводить на стадіоні ГКС “Белхатов” ССА (6870 місць, із них 4170 сидячих).

На навчально-тренувальному зборі в Іспанії “Белхатов” провів два контрольних матчі. Обидва – проти російських клубів. 8 лютого поляки посутпились казанському «Рубіну» 0:3, а наступного дня обіграли московське «Динамо» 2:1 (голи на свій рахунок записали Карлос Костлі і Маріуш Уйек).

Матч “Динамо” – ГКС “Белхатов” розпочнеться сьогодні о 17:00 за київським часом. Слідкуйте за он-лайн трансляцією на www.fcdynamo.kiev.ua.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер