Гостинний Фаро розкрив двері перед «Динамо»

Південне узбережжя Португалії невипадково було обрано місцем проведення учбово-тренувального збору для «Динамо». Взимку температура не опускається нижче за десять градусів тепла, сприятлива погода з мінімальною річною нормою опадів, чудові умови для проведення тренувань і контрольних матчів – одним словом, усі умови для повноцінної та плідної підготовки до майбутніх футбольних баталій.

Містечко Фаро, що є центром історичної провінції Альгарве, добре знайоме нинішньому головному тренеру «Динамо» Валерію Газзаєву. Ще будучи наставником московського ЦСКА, Валерій Георгійович неодноразово приїжджав сюди на збори з «армійцями», тому вирішив не змінювати традицію й із «Динамо».

Делегація «Динамо» розмістилася в п'ятизірковому готелі «Ria Park». Готель розташований в зеленій долині, відкриваючи блискучі краєвиди на невинні сади і довгі піщані пляжі Атлантичного океану. Десять хвилин пішки від готелю – і ви самі опиняєтеся на березі Атлантики. В цей час року від купання краще втриматися (температура води – не більше 15-ти градусів), а ось окропити ноги і відчути дихання морської води дуже навіть не завадило б. У розпорядженні відвідувачів є також два басейни: один, великий, розташований на вулиці і в зимовий час порожній, а в іншому, трохи меншому, можна викупатися, не виходячи з приміщення, і саме він користується популярністю.

Тренерський штаб розмістився на п’ятому-шостому поверхах, а футболістам і медичному персоналу був повністю відданий на відкуп перший. Тут же, щоб далеко не ходити, розташована так звана «зона здоров'я». Кожен із футболістів може за необхідності підтягнути свою фізичну форму в тренажерному залі, якщо ж м'язи вимагають спокою, то завжди можна з користю для здоров'я відпочити в лазні, джакузі чи прийняти парову ванну.

Практично щодня тренерський штаб проводить для футболістів теоретичні заняття. Для цього в готелі заброньовано конференц-зал, що носить ім'я художника епохи Імпресіонізму – Клода Моне. Втілюють теорію у справі динамівці на тренувальному полі, розташованому в 500 метрах від готелю.

Прагнуть не пропускати жодного тренування команди українські емігранти, які мешкають у Фаро та його околицях. Адже для багатьох з них спілкування з представниками «Динамо» – це єдиний зв'язок з історичною батьківщиною. Розуміючи це, динамівці навіть після виснажливих тренувань намагаються не відмовляти співвітчизникам, фотографуючись з ними і роздаючи автографи.

Звичайно ж, перебуваючи далеко від батьківщини, футболісти хочуть бути в курсі всіх подій, тому ноутбук є невід'ємним атрибутом практично кожного футболіста. Wi-Fi доступ до Інтернету можливий з кожного окремого номера, але особливою популярністю у динамівців користується просторий зал, названий на честь голландського постімпрессіоніста Вінсента Ван Гога. Саме там футболісти полюбляють проводити вільний час разом із партнерами, переглядаючи на великому екрані трансляції футбольних матчів різних європейських чемпіонатів.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер