Григорій Суркіс: «З кожним матчем «Динамо» в єврокубках прогресує»

Григорій Суркіс: «З кожним матчем «Динамо» в єврокубках прогресує»

Старт киян у найпрестижнішому євротурнірі виявився цікавим і вдалим. Підтримати свою улюблену команду прийшло понад 70 тисяч уболівальників. Не приховував оптимістичного настрою і президент ФФУ Григорій Суркіс.

- Сьогоднішній результат закономірний. Гра дуже сподобалась. Я вважаю, що старт для нас є вдалим. Мабуть, ніхто не очікував, що цей матч буде "легкою прогулянкою", так воно й сталося. Якщо говорити про стратегію, яку вибрав Михайличенко, то він вгадав із замінами. Іноді навіть великим тренерам не вдається шляхом замін пожвавити гру. Вважаю, що саме цей фактор зіграв вирішальну роль. За нелегкої ситуації вийшов Ринкон і поставив дві класні крапки у рамках цього поєдинку.

"Локомотив" за класом приблизно рівний "Динамо", але ще є "Арсенал" та "Інтер", і там гравці набагато сильніші… Ми не повинні орієнтуватися на стартові матчі. Навіть такий гранд, який вважався фаворитом - "Арсенал", програв "Інтеру" на своєму полі - 0:3. Це свідчення того, що сьогодні своє поле не є вирішальним фактором. Гадаю, на це питання можуть дати вичерпну відповідь тренери. 30 вересня Михайличенко має обрати правильну тактику на перший виїзний матч. Саме у Мілані, аби пересвідчитися в тому, що за нетривалий період, трохи більше року, наставник зумів змужніти, команда повірила тренеру.

Складається враження, що київське "Динамо" від матчу до матчу в єврокубках прогресує. Більше того, на тлі гри національної збірної, незалежно від того, що в "Динамо" та "Шахтарі" багато легіонерів, саме організація і структура гри є вирішальними. Я впевнений, якщо гравці українських грандів - "Шахтаря" та "Динамо", та й інших клубів, - будуть додавати у матчах, тренери виховуватимуть у них психологію переможців, і вони рухатимуться на полі так, як сьогодні "Динамо", тоді у нас є всі аргументи, аби в найближчому майбутньому створити сильну збірну.

Олексій Комаровський, газета "Український футбол".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер