Григорій СУРКІС: «Молодь «Динамо» заслуговує на увагу та повагу»

Григорій СУРКІС: «Молодь «Динамо» заслуговує на увагу та повагу»

- «Динамо» провалило всі задачі в сезоні?

- Я би не застосовував слово «провалило» до команди, яка базується на молодих гравцях. Подивіться, хто виходить на поле в її складі. Це вже не та команда, яка була кілька років тому. Сьогодні (в матчі з «Маріуполем» – прим.) на полі були три легіонери, а більшість – українці. Я взагалі мрію повернутися на 20 років назад, коли за Лобановського грала на 100% російськомовна команда, у якій, крім українців, були два білоруси, один росіянин та один грузин. Молодь «Динамо» заслуговує на увагу та повагу.

Ребров двічі виграв чемпіонат, але не перемагав «Шахтар». Хацкевич знайшов тактику, стратегію та умови, коли він як мінімум не програє гірникам. Але в матчах, де потрібно брати очки, команда чомусь буксує. Це і є молодість команди, становлення команди. Сподіваємося, команда буде прогресувати, а футболісти робитимуть висновки, чому вони можуть обігрувати «Шахтар», а інші команди – ні.

- Чи можна порівняти це молоде покоління з поколінням Мілевський-Алієв або Шевченко-Ребров?

- Із поколінням Мілевський-Алієв я не хочу порівнювати. Коли вони займалися футболом, а не дівчатами та іншими справами, створювали історію «Динамо». Я не хочу говорити, що вони не були талановитими футболістами або не давали поштовхів, щоб уболівальники приходили на стадіон та насолоджувалися їхньою грою. Але на сьогоднішній день я не можу порівняти Шевченка та Реброва з Мілевським та Алієвим.

Football Hub

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер