Григорій Суркіс: «Сьогодні свято зі сльозами на очах»

Григорій Суркіс: «Сьогодні свято зі сльозами на очах»

- 94 роки тому був утворений ФК «Динамо» Київ. Символічно, що цього ж дня, 13 травня, покинув світ видатний тренер сучасності Валерій Васильович Лобановський. Чи часто я згадую цей день? Коли ми говоримо про перемогу, - свято зі сльозами на очах. Ось і сьогодні свято зі сльозами на очах через 19 років. Він був для нас наче член сім'ї. На великих перемогах його команд виховувалося і моє покоління. Інакше як про друга і вчителя про нього не можна згадувати.

Сьогодні через 19 років усе одно серце прискорено б'ється, світ покинув чоловік, який повинен був ще багато років жити, бути членом своєї чудової сім'ї. Пішла Ада Панкратьївна, на жаль. На мою думку, ось ці хлопці, які, можливо тільки зараз роблять свої перші кроки у футболі, почувши сьогодні слова про великого тренера, велику людину без усякого сумніву, будуть вбирати динамівський дух, дух перемог, який вселяв у свої команди Валерій Васильович Лобановський.

Команди Лобановського ставали основами збірної СРСР, але не завжди вони домагалися того, чого заслуговували. Іноді футбольна феміда не була прихильною до них. Моя тверда переконаність, що команди Валерія Васильовича досягали б великих успіхів і завжди заслуговували на повагу і пошану.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер