Григорій СУРКІС: «З Згурським пішла частина історії України, Києва, «Динамо»

Григорій СУРКІС: «З Згурським пішла частина історії України, Києва, «Динамо»

Видатний державний діяч, справжній герой України, він довгий час був головою наглядової ради ФК «Динамо» Київ. Динамівський колектив, і вся наша держава понесли непоправну втрату.

«Не стало Валентина Згурського...

Подібна втрата - з розряду незбагненних, тих, які важко прийняти, з якими ще важче змиритися, - йдеться у співчутті Григорія Михайловича рідним і близьким покійного, його численним друзям і вихованцям. - Пішла не просто Людина з великої літери, особистість воістину державного масштабу, світла душа. Пішла частина нашої історії - історії України, Києва, футбольного клубу «Динамо».

Кажуть - не важливо, скільки чоловік прожив, а то - як прожив. Доля відміряла Валентину Арсентійовичу довгий і яскравий шлях. На цій дорозі він завжди залишався прикладом честі, стійкості, патріотизму і професіоналізму. Я щасливий і гордий вважати себе одним з його послідовників і учнів. І таких він залишив кілька поколінь, прищепивши їм здатність відокремлювати вічне від одномоментного, зерна від полови, дурнів і пустобрехів - від тих, хто понад усе ставить слово і діло.

Думаю, тільки через роки ми зможемо оцінити істинний внесок Валентина Згурського у розвиток і становлення української державності. Його незвичайні і багатогранні таланти сповна проявилися й на футбольній ниві. Коли зайшла мова про порятунок київського «Динамо», життєвий і професійний досвід цього Мудреця, його дипломатичні та господарські навички лягли в основу стратегії розвитку прославленого клубу і вивели колектив на нові переможні рубежі.

Він завжди охоче і радісно ділився з оточуючими. Батьківським радою, вродженим тонким почуттям гумору, аурою позитиву, оптимізму і життєлюбства. Дуже багатьом з нас всього цього буде не вистачати.

Покійтесь з миром, дорогий друг, старший товариш і Вчитель».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер