Григорій СУРКІС: «Згурський будь-яку справу завжди доводив до кінця»

Григорій СУРКІС: «Згурський будь-яку справу завжди доводив до кінця»

- Валентин Арсентійович думав не сьогоднішнім днем, а дивився на багато років уперед. Його роки мерства в Києві припали саме на той час, коли він очолював раду мерів союзних республік Москви та Ленінграда. Скажу вам відверто, бути мером у той час, коли Москвою керував Промислов, варто найвищої оцінки його інтелектуального та творчого потенціалу, професійного рівня та досвіду. Усі його чесноти важко перерахувати. Кількість його учнів, які працюють і сьогодні на благо України, величезна. А його роль у футболі – це лише маленький сегмент, адже Валентин Згурський був людиною величезного масштабу, й, думаю, протягом довгих років, а, можливо, й десятиліть, ті люди, які вміють цінувати добро, будуть тепло згадувати про мера міста Києва.

- Він часто бував на трибунах стадіону під час матчів «Динамо», тоді багато питань вирішувалися там?

- Згурський саме не був кон'юнктурником, він був людиною, яка, взявшись за будь-яку справу, була їй безмежно віддана й він міг вирішити будь-яке питання з користю. Напевно, це й було основою його сутності, характеру та вміння творити. Сьогодні творення та руйнування прямують поруч. Багато людей не віддають собі звіт у тому, що вони роблять. Їм здається, що це щось добре, а насправді – руйнують. Так ось, Згурський відзначався від багатьох саме тим, що він умів бачити та постійно давати ковток свіжого повітря тій справі, за яку він брався. Напевно, і його заслуга, й колишнього першого секретаря ЦК компартії України Щербицького, з яким вони працювали пліч-о-пліч і який так само несамовито любив київське «Динамо», як і він, у тому, що вони робили добро для клубу. Адже команда була візитною карткою України та міста Києва. Саме в роки мерства Згурського «Динамо» й виграло свої найвищі нагороди та досягало найбільшого успіху як на союзному рівні, так і на міжнародному.

Особисто я працював із ним у міськвиконкомі, мені пощастило співпрацювати з ним у відтворенні втраченого реноме «Динамо» вже за часів незалежної України, тому можу про нього сказати лише добрі та теплі слова, як про людину, яка, повторюся, взявшись за справу, завжди діяла за принципом: «Узявшись за гуж, не кажи, що не дуж».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер