Гусин і Федоров тренуються в Кончі-Заспі

Гусин і Федоров тренуються в Кончі-Заспі

На матчі молодіжних складів «Динамо» і «Карпат» в Кончі-Заспі було незвично людно. За грою спостерігало не тільки керівництво, футболісти «Динамо-2» й основного складу, але й колишні гравці нашої команди. Після розірвання відносин із підмосковним «Сатурном» до Києва повернувся Андрій ГУСИН. Кореспондент Інформаційного відділу розговорився з Андрієм. Тем було достатньо – чим гравець планує займатися найближчим часом і що думає про нинішню динамівську команду:

- Ми справді всією сім'єю повертаємося до Києва і хочемо залишитися тут надовго. Майже чотири роки ми прожили в Росії, тому встигли засумувати по Батьківщині. Зараз із радістю повертаємося додому. В мене склалася така ситуація, що я залишився без команди, з якою міг би тренуватися. Я дуже хочу підтримувати форму і, як і раніше, грати, тому буду все робити для того, щоб повернутися на хороший рівень. У січні почну підшукувати нову команду і розглядати варіанти працевлаштування. Якщо хороший варіант не знайдеться, то, можливо, залишуся в Києві. Займатися буду чимось іншим. Наприклад, бізнесом, паралельно готуючи себе до тренерської діяльності. У мене є ліцензія категорії «А», мені це цікаво і я багато думаю про це останнім часом. Але для того, щоб стати повноцінним тренером, потрібно остаточно забути про кар'єру футболіста. Іншими словами, в мені має «померти» гравець. А для цього я ще не дозрів. Можливо, це прийде до мене трохи пізніше.

- Плануєте підтримувати форму в «Динамо»?

- Так, я тільки що розмовляв з Володимиром Мунтяном. Ми прийшли до висновку, що це буде для нас взаємовигідною співпрацею. Мені б хотілося займатися в знайомій атмосфері, а якщо з мого боку знадобиться яка-небудь допомога, завжди готовий її надати. Спробую зробити все, щоб максимально допомогти тренеру і самому в нього чомусь навчитися. Потрібно набувати якомога більше досвіду, спілкуватися з різними фахівцями, щоб бути краще підготовленим. Не тільки технічно і фізично, як гравець, але і з прицілом на майбутнє, як тренер.

- Матчі «Динамо» плануєте відвідувати?

- Звичайно. Завтра йдемо на гру з «Карпатами», її коментуватиму на телеканалі ТЕТ. До речі, давно не бачив поєдинків «Динамо» у внутрішньому чемпіонаті, більше дивився гри в Лізі чемпіонів – проти «Фенербахче» і «Порту». А на обох поєдинках динамівців із «Спартаком» був присутній особисто. Отже певна інформація про колектив у мене є. На російському телебаченні в пакеті НТВ українську першість показували в записі, в незручний час, а в режимі Live тільки російський чемпіонат і європейський футбол.

- Який можете зробити висновок про гру команди, судячи з тих матчах, які ви бачили? В якому стані, на ваш погляд, зараз знаходиться «Динамо»?

- Команда набагато збалансованіша, ніж у попередні роки. Сильні гравці й лідери є в кожній лінії, а це важливо. Іншими словами, це говорить про те, що в колективі є люди, які готові кістками лягти для досягнення результату і «вичавити» гол навіть з напівмоменту за рахунок індивідуальних якостей.

 

* * *

Був присутній на грі молодіжних команд екс-футболіст «Динамо» Сергій ФЕДОРОВ. Не так давно він був на перегляді у ФК «Львів», але через травму контракт із львівським клубом не підписав. Сергій повернувся до Києва, зараз займається на динамівській базі.

- Зараз тренуюся самостійно, а що стосується подальшого працевлаштування і команди, в якій я опинюся, все визначиться до Нового року. Поки планую повернутися до ФК «Львів», де був на перегляді. Але в мене є інші варіанти, як з України, так і від зарубіжних команд, про які мені поки не хотілося б говорити. Поки продовжую тренуватися і підтримувати форму на динамівській базі.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер