І знову найкращий Мілевський!

Спортивні видання України продовжують підбивати підсумки попереднього року. Традиційний референдум провела й газета «Український футбол», яка визначила найкращих футбольних персон 2009 року.

Так, найкращим гравцем України попереднього року шляхом опитування фахівців, журналістів та вболівальників, знову, як і рік тому, став нападник «Динамо» Артем Мілевській. 24-річному нападнику довелося витримати неабияку конкуренцію з боку свого партнера по атаці Андрія Шевченка, який влітку повернувся до «Динамо» і своєю блискучою грою підтверджує високий клас. У результаті двох динамівців розділили лише 30 балів – 322 проти 292-х. Решта конкурентів залишилася далеко позаду – голкіпер «Шахтаря» Андрій П’ятов, який замкнув трійку призерів, набрав лише 140 залікових пунктів.

Нагадаємо, що раніше Артем також удруге поспіль переміг у номінації на найкращого гравця чемпіонату України 2009 року за підсумками голосування іншого авторитетного видання – «Спорт-Экспрес в Украине». Також ще кілька динамівців потрапили до списку найкращих за версією видання. Так, на 7-му місці розташувався воротар Олександр Шовковський (43 бали), який повернувся до основного складу «Динамо» і знову радував уболівальників своєю надійною грою на лінії воріт. Десятку найсильніших замкнув захисник Євген Хачеріді (20), для якого нинішній сезон є першим на такому високому рівні. Олександр Алієв опинився на 12-му місці (18), слідом за ним іде Олег Гусєв (17), 15-е місце за Тарасом Михаликом (11), на 19-му розташувався Андрій Ярмоленко (7). Потрапляння до числа названих Романа Зозулі та Кирила Петрова (по 1), безумовно, є авансом для хлопців, і для них є що доводити у футболі.

У номінації на звання найкращого воротаря України першість здобув голкіпер донецького «Шахтаря» Андрій П’ятов (538 балів). Динамівець Олександр Шовковський із 454 очками в активі розташувався на другій позиції. Станіслав Богуш, який вважався основним голкіпером «Динамо» минулого сезону, у результаті опинився на п'ятому місці (32). Є й динамівське представництво в ще одній номінації – «Найкращий тренер». Наставник другої команди «Динамо» Юрій Калитвинцев, який виграв улітку з юніорською збірною України (1990 р.н.) чемпіонат Європи, склав гідну конкуренцію наставнику «Металіста» Мирону Маркевичу і посів почесне друге місце. Ще один тренер «Динамо-2», Геннадій Литовченко (який за сумісництвом посідав посаду асистента Олексія Михайличенка в національній збірній), із підсумковими трьома очками посів 14-е місце.

Традиційно велике представництво «Динамо» в реєстрі найкращих легіонерів національного чемпіонату – відразу сім динамівців набрали залікові бали в підсумковому рейтингу. Утім, у першій десятці знайшлося місце лише для двох балканців – Мілош Нінкович розташувався на шостому місці (79 очок), а слідом за ним Огнєн Вукоєвич (56). Далі – півзахисник Айїла Юссуф (12 місце/22 бали), захисник Маграо (14/16), півзахисники Роман Єременко (16/11) та Тіберіу Гіоане (17/8), захисник Бетао (27/2).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер