І тренери працюють разом з усіма

Враховуючи напружений тренувальний графік, сьогодні в першій половині дня тренерський штаб «Динамо» надав своїм підопічним можливість відпочити. Тим паче, дощова погода знову повернулася до Марбельї, і опади рясно поливали іспанське містечко.

Утім, ближче до обіду погода стала кращою, хмари здалися на милість яскравому лютневому сонцю, яке залило світлом Середземноморське узбережжя. І на вечірнє тренування вже було їхати набагато веселіше. Оскільки ранкового заняття не було, футболісти спочатку гарненько розім’ялися і пограли у «квадрат». Відзначаючи одну із вдалих дій Алмейди, Микола Латиш крикнув бразильцю: «Леандро, мені вже дзвонить Дунга, викликає тебе до збірної!». Алмейда посміхнувся у відповідь, але, звичайно ж, у глибині душі захисник сподівається бути поміченим тренерським штабом національної збірної й у майбутньому приміряти жовту футболку п’ятиразових чемпіонів світу.

Примітно, що інший бразилець, Бетао, був удостоєний від Миколи Івановича порівняння з Тостао – легендарним нападником «Крузейро» та збірної Бразилії. «Ні, я Бетао!» – відзначив свою індивідуальність південноамериканський динамівець, продовжуючи захоплено обігрувати своїх партнерів по команді.

В ігрових серіях разом із футболістами беруть участь і представники тренерського штабу. Наприклад, Олег Лужний може дати фору будь-якому нападнику, незалежно від віку, а техніка Миколи Латиша і зараз при ньому, майже через 20 років після завершення кар’єри гравця. Валерій Газзаєв, незважаючи на високий статус головного тренера, також активно підіграє своїм підопічним, а після кожної неточної передачі, які можна порахувати на пальцях однієї руки, обов’язково вибачається перед футболістом.

Завтра «Динамо» зіграє перший контрольний матч, запланований на зборі в Іспанії. Суперником нашої команди виступить московський «Локомотив», у складі якого виступають кілька колишніх динамівців і який очолює екс-наставник «Динамо» Юрій Сьомін. Улітку минулого року, в рамках навчально-тренувального збору в Австрії, «залізничники» з мінімальним рахунком (2:3) обіграли нашу команду. Тепер прийшов час узяти реванш.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї (Іспанія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер