Ігор Костюк: «Гравці «Металіста 1925» весь час провокували наших гравців, збивали ритм»

Ігор Костюк: «Гравці «Металіста 1925» весь час провокували наших гравців, збивали ритм»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував матч своїх підопічних проти команди «Металіст 1925», що завершився перемогою харків'ян з рахунком 2:1.

- Сьогоднішній матч видався дуже емоційним: було багато словесних перепалок, суперечок, сутичок... З чим це пов'язано?

- Команда-суперник славиться таким стилем гри. В принципі, ми були готові до такої гри, але зіткнулися з ще однією складністю: хлопцям, які повернулися зі збірних, важко за кілька днів переключитися на ігри клубу, подумки вони ще перебували в збірній. Але найнеприємніше в цій ситуації, що ми підлаштувалися під їх стиль гри, стали розмовляти з суперниками, суддями.

Ми володіли перевагою, але не довели справу до логічного завершення. Ми пропустили по суті одну атаку за перший тайм – і пропустили гол. Те ж саме і в другому таймі – створили достатню кількість моментів, але реалізація сьогодні була слабкою. Ми не забили, а «Металіст 1925» один раз вибіг у контратаку і забив. Це футбол...

Вже вкотре ми переконуємося, що матчі після ігор збірних дуже важкі для хлопців в емоційному, психологічному плані. У нас було дуже мало часу, щоб привести їх у порядок і щоб вони переключилися на клубні справи.

- Уже за кілька днів «Динамо» U19 належить стартувати в Юнацькій Лізі УЄФА. Як команда буде готуватися до матчу з «Бенфікою»?

- У нас будуть два тренування, ми будемо моделювати те, як ми хочемо грати проти «Бенфіки». Будуть теорії, розберемо гру суперника і будемо готуватися до матчу з ними. І в фізичному плані хлопцям потрібно буде відновитися. Думаю, три дні буде досить для того аби відновитися, в першу чергу, морально, після таких ігор, як була сьогодні.

- Сьогодні свою роль міг зіграти недостатній настрій? Можливо, гравці були думками вже в матчі Юнацької Ліги УЄФА?

- Ми говорили хлопцям, що найважливіший матч – цей, найближчий, який повинен стати генеральною репетицією перед матчем з «Бенфікою», у плані емоцій, у плані ставлення. Але десь у підсвідомості у хлопців, мені здається, думки були про той матч, який нам належить зіграти у вівторок.

- У плані структури гри, тактичних побудов ви сьогодні репетирували те, як команда повинна буде діяти проти «Бенфіки»? Чи сьогоднішній суперник не підходив під цю роль?

- Сьогодні була зовсім інша гра. У першому таймі була велика кількість затримок, зупинок. Не було динаміки, не було ритму гри через те, що «Металіст 1925» весь час провокував наших гравців, весь час збивав ритм. Важко було тримати динаміку. Звичайно, «Металіст 1 925» грає в зовсім інший футбол у порівнянні з «Бенфікою».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер