Ігор Костюк: «Хлопці підходять до максимального рівня готовності»

Ігор Костюк: «Хлопці підходять до максимального рівня готовності»

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував контрольний поєдинок своїх підопічних зі збірною Іраку U19, в якому кияни впевнено перемогли з рахунком 3:0:

- У хлопців були певні завдання щодо організації гри, вони вже підходять до максимального рівня готовності, яку ми хочемо бачити в грі проти «Депортіво». Не все було ідеальним, але багато що виходило.

- Звернув на себе увагу Блізніченко, який зробив два асисти та забив м'яч. Наскільки ймовірно, що він зіграє на цій незвичній для себе позиції?

– Ця позиція для нього цілком звична. Вітя – крайній півзахисник, просто ми його використовували як нападника, коли були проблеми в зоні інсайду. Тобто, це звична для нього позиція, на якій він і проявив себе спочатку. У Віті непростий характер, ми з ним багато розмовляли. Він і сам розуміє, що є певні проблеми. Він намагається з ними впоратися та стати професіоналом, оскільки не завжди робить те, що ми хочемо бачити, і те, що йому потрібно для прогресу, щоб бути топ-гравцем.

- Оцініть функціональний стан підопічних на даний момент.

– Вся команда була готова грати 90 хвилин, просто вирішили дати всім хлопцям ігрову практику. У таких іграх, коли є напруга, потрібно подивитися у справі футболістів, які готові вийти на заміну та посилити гру.

- Тугай вирушив до першої команди, для вас це втрата?

- Ми бачимо певні проблеми під час зборів, гравці зазнають травм. Його залучення до першої команди пов'язане з пошкодженнями Нещерета та Моргуна, коли знадобився ще один воротар. Ми для того й працюємо, щоб гравці з команди U19 завжди знаходилися в резерві основної команди. Я радий, що Іларіона викликали, думаю, для нього це буде хороший досвід.

- Також до першої команди залучено Яцика, із чим пов'язаний його виклик?

- Очевидно, головний тренер хоче подивитися його у справі у себе в команді. І Тугай, і Яцик – гравці нашої команди, вони готуються до гри з «Депортіво» і, сподіваюся, поїдуть разом із нами до Іспанії. Така сама ситуація і з Вівчаренком. Якщо тренер не відпустить його до нас, виходитимемо з ситуації, підійдемо до цього з усією відповідальністю та замінимо Костю на його позиції.

- У вашій команді тренуються четверо гравців із академії «Динамо», кого ще плануєте залучити? На кого можете розраховувати у другій половині сезону?

- Хлопцям із команди U16 ще фізіологічно рано з нами працювати. Але я багато спілкуюся з тренером цієї команди Олексієм Дроценком, завдяки чому маю інформацію щодо всіх його підопічних. Ми вже починаємо дивитися у цей бік. Мені здається, це питання буде більш актуальним улітку.

- Чи можете пояснити суть і важливість однієї з базових вправ вашої команди – 8x6 із пресингом?

- Команда відпрацьовує пресинг, розташування та підстраховку наших гравців під час пресингу. Агресивність, максимальні зусилля – це основні моменти, які ми відточуємо та закладаємо у тренувальному процесі.

Другий момент – це дії команди під натиском суперників. У спарингу зі збірною Іраку ми бачили непогані моменти, коли наша команда виходила з-під пресингу. Ми просили хлопців швидко розвертати м'яч із флангу на фланг та шукати передачі між лініями. Вчора в деяких моментах це непогано виходило.

- Юнацька збірна Іраку виявилася якісним суперником?

– Це гідний суперник. Вони намагалися високо пресингувати та досить багато часу грали першим номером. Нам наразі потрібні такі суперники. За володінням м'ячем та технічним оснащенням їхній стиль гри схожий на той, який сповідують іспанці.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер