Ігор Костюк: «Ми планували агресивно почати матч і грали у два нападники»

Ігор Костюк: «Ми планували агресивно почати матч і грали у два нападники»

Наставник юнацької команди «Динамо» Ігор Костюк прокоментував виїзний поєдинок своїх підопічних проти «Оболоні», у якому динамівці перемогли з розгромним рахунком 7:0:

- Було дуже спекотно, тому ми скорегували свою тактику. Загалом, те, що ми планували, хлопці виконали: забили швидкий м’яч, потім контролювали гру і забили ще шість м’ячів, довівши цей матч до логічного завершення.

- У вашій команді відбулися зміни у стартовому складі, порівняно із попереднім матчем: в запасі залишилися Коробов та Кремчанін, з чим це пов’язано?

- З проведенням ротації. Ми на тренуваннях дивимося, як хлопці працюють, і від цього залежить потрапляння хлопців до стартового складу. Гравці розуміють, що має бути ротація. Хвилини, які їм відводяться під час матчу, вони мають використовувати з максимальною користю для команди і для себе.

- Як вплинув на гру швидко забитий динамівцями м’яч?

- Як я вже сказав, ми планували агресивно почати матч, грали у два нападники, щоб попереду створити більше агресії. Після того, як ми забили швидкий м’яч, надалі повністю контролювали гру.

- Чи відчувається, що «Оболонь» - новачок, і гравцям ще не вистачає досвіду?

- Звісно, відчувається, але ми дивимося на свою гру. Нам є, що виправляти і в плані ставленні, і в плані тактики. Будемо над цим працювати.

- Ваша команда активно атакувала і до тривоги, і після, вона ніяк не вплинула на настрій гравців?

- Ви бачили, що ми логічно завершили матч, продовживши той ритм гри, який був на початку, і забили ще два м’ячі після тривоги.

- Герич забив шість м’ячів під час зборів і відзначився сьогодні. Можна сказати, що це вдале придбання?

- Так, нападники виконують свою роботу, те, про що ми їх просимо, зокрема агресивно працювати у штрафному майданчику. Коли забивали перший м’яч, Пономаренко поборовся, м’яч потрапив до Герича, якого збили суперника, потім ще було кілька схожих моментів.

Вони вдвох в парі добре працюють у штрафному майданчику, у результаті Пономаренко у минулому матчі забив двічі, також сьогодні відзначився. І Герич забив вже три, тобто нападники виконують свою роботу – це саме те, що потрібно від гравців групи атаки.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер