Ігор Костюк: «Ми забили кілька м'ячів після пресингу і швидкого відбору м'яча»

Ігор Костюк: «Ми забили кілька м'ячів після пресингу і швидкого відбору м'яча»

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк підбив підсумки домашнього матчу киян із «Колосом» з Ковалівки, який його підопічні виграли з великим рахунком 5:1.

- На початку гри у нас було багато браку після того, як ми відбирали м'яч, і втрат, тому суперник трохи відчув упевненість. Але швидкий гол ситуацію змінив: ми взяли гру під контроль, забили ще два м'ячі, володіли перевагою до перерви, але були моменти, коли при швидких переходах в атаку на наші ворота втрачали гравців суперника і пропускали контратаки. На цьому загострили увагу в перерві, і в другому таймі, крім того моменту, коли ми не розібралися з суперниками і нам забили гол, біля наших володінь моментів не було. А швидкі контратаки ми гасили на самому початку і не давали їм розвиватися.

- У минулому сезоні ви також перемагали «Колос» із великим рахунком, нічого не змінилося і цього разу, чи ця гра чимось відрізнялася?

- «Колос» трохи поміняв свою структуру гри, але загалом ми розуміли, що вони розігрують м'яч через короткі та середні передачі. Планували високо пресингувати, і це дало свої результати: після пресингу і швидкого відбору м'яча ми забили кілька голів. Тому план на гру ми витримали, і він спрацював. У другому таймі ми трохи змінили тактику і нейтралізували ті передачі між лініями, які раніше у суперника проходили. Був хороший зустрічний відбір м'яча, коли з'явився простір, були швидкі атаки. Наші швидкісні футболісти розкривали оборону і забили ще два м'ячі.

- З початку сезону ви набрали хороший темп, ідучи без втрат. У чому запорука успішних матчів?

- Ми команда «Динамо», і перед нами стоять максимальні завдання. Ми працюємо разом, щоб їх досягти, бути чемпіонами і перемагати в кожному матчі. Основне завдання - прогрес наших гравців, які потім будуть поповнювати ряди основного складу. Прищеплюємо хлопцям динамівський дух, вчимо бути максималістами на полі в кожній грі.

- Як прокоментуєте результати жеребкування Юнацької Ліги УЄФА і суперників - «Барселону», «Баварію» і «Бенфіку»?

- Минулого року нам попалася «Барселона», але ми так і не зіграли, цього року у нас буде така можливість. Це відмінний виклик для клубу, для всіх нас. Цікаво буде перевірити себе на рівні таких команд, як «Баварія» і «Барселона». У «Бенфіки» також дуже хороша школа і кваліфіковані футболісти. Перед хлопцями ми завжди ставимо максимальні завдання, і після жеребкування звернули увагу на те, що в матчах чемпіонату ми не повинні підлаштовуватися під команди суперників, а думати про ігри, які на нас чекають у єврокубках, оскільки там зовсім інший рівень, інші швидкості. Потрібно бути максимально сконцентрованими в кожному моменті. Через ці матчі будемо готуватися до поєдинків Юнацької Ліги УЄФА.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер