Ігор Костюк: «Набутий досвід дозволить гравцям у майбутньому бути впевненішими»

Ігор Костюк: «Набутий досвід дозволить гравцям у майбутньому бути впевненішими»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував поразку своєї команди у матчі з «Бенфікою» у 6-му турі групового раунду Юнацької Ліги УЄФА.

- Хочеться подякувати вам за виступ у груповому етапі Юнацької Ліги УЄФА. Яку оцінку ви поставили би команді за ці шість матчів?

- Напевно, ніхто не очікував, що ми будемо одним із фаворитів у цій групі. Ми доволі рівно провели весь груповий етап, на хорошому рівні. Для гравців це дуже великий досвід, який дозволить їм у майбутньому бути впевненішими, граючи з такими командами. Загалом я поставив би задовільну оцінку за виконану роботу.

- Чого, крім об'єктивності арбітра, сьогодні забракло, щоб утримати перше місце?

- Арбітри тут ні до чого, ми самі винні. Сьогодні не було якості, яка дозволила б досягти позитивного результату. Було дуже багато браку в простих ситуаціях, ми часто втрачали м'яч там, де мали зберігати і виходити в атаки. Це не дозволило нам конструктивно грати на атаку. Особливо це було видно у першому таймі.

У нас були певні проблеми зі складом. Коли випадають основні гравці, які є лідерами та на яких будується гра, проблематично на їхній позиції знайти рівноцінні заміни, особливо в таких матчах.

- Кого саме сьогодні не вистачало?

- Бенедюк грав із мікропошкодженням. Ми пішли на такий крок, бо Костя Вівчаренко пропускав гру. Не грав нападник Кирило Попов, через якого ми будуємо гру. Він грає одну з ключових ролей у нашій команді, через нього будуються атаки. Горбач сьогодні не зумів його повністю замінити. Так, він старався, але поки що не дотягує.

- Сім жовтих карток у сьогоднішній грі – наслідок емоцій?

- Було багато браку і почали нервувати, розмінюватися не на футбол, а на розмови, спрямовувати емоції не туди, куди треба.

- Як ви налаштовуватимете команду на матч проти «Зорі», останній у цьому році?

- Думаю, не доведеться підбирати жодних слів, гравці самі розуміють турнірне становище, яке у нас на сьогоднішній день склалося у чемпіонаті, та силу «Зорі», яка обіграла «Шахтар». Це якісна команда. «Відмазуватимемося» за «Бенфіку».

- Кого б ви хотіли бачити у суперниках у стиковому матчі плей-офф?

- У принципі, немає переваг. Хіба що з шотландським «Рейнджерс» складніше в організаційному плані через оформлення віз. З будь-якою командою треба грати. Ці команди недаремно стали чемпіонами своїх країн. У будь-якому разі, вже у відпустці треба буде готуватися, бо гра відбудеться вже 8 чи 9 лютого. Потрібно давати хлопцям програму підготовки на час відпустки, щоб вони їхали на збір вже підготовленими у фізичному плані, а на зборі награвати склад, награвати матчі.

- У стиковому матчі ви знову не зможете розраховувати на кількох гравців через дискваліфікації… Це додає проблем?

- Звісно. Ви ж бачите, що у нас половина карток – за незгоду з арбітрами. Це емоції, які мають спрямовуватися на гру. Зрозуміло, що нам це заважає. Костя Вівчаренко отримав жовту картку на п'ятій компенсованій хвилині у домашній грі. Гравці вважають, що вони вже готові залучатися до основної команди, але ці емоції не дозволяють їм далі зростати. Фахівці, тренери спостерігають, і якщо гравець психологічно нестійкий, то, мабуть, йому поки що рано грати за першу команду. Поки що з цим проблема.

– Самба Діалло вчора підписав із клубом новий контракт. Це якось позначилося на його настрої?

- Сьогодні вся команда не показала тієї якості, яка у нас була у попередніх іграх. Чому – невідомо. Підготовка на штучному полі – це все відмовки. Але гра давалася, сьогодні можна було досягати позитивного результату.

- За підсумками групового раунду саме «Бенфіка» виявилася найскладнішим суперником…

- Якби ми забили гол у першому таймі, можливо, хлопці відчули б психологічну впевненість та заграли б по-іншому. Можливо, гра в емоційному плані пішла б інакше. Але склалося, як склалося. Не скажу, що «Бенфіка» – це найкраща команда у нашій групі. У «Барселони» теж команда дуже хорошого рівня. Найважче нам було у двох матчах із «Барселоною», якщо говорити про рівень суперника.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер