Ігор Костюк: «Нам удавався контроль м'яча та швидкий перехід з оборони в атаку»

Ігор Костюк: «Нам удавався контроль м'яча та швидкий перехід з оборони в атаку»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував переконливу перемогу своїх підопічних над «Минаєм» (5:1) у перенесеному матчі 1-го туру юнацької першості.

- Була хороша гра в плані організації. Хлопці виконали те, чого ми від них вимагали. Попри спеку, удавався хороший контроль м'яча та швидкий перехід з оборони в атаку. Втілили сьогодні те, що планували та награвали на тренуваннях. Забили п'ять м'ячів, володіли перевагою та контролювали гру.

- Що потрібно Уварову, щоб він почав забивати? Тільки в першому таймі у нього було два стовідсоткових моменти...

- Потрібно відпрацьовувати ці моменти на тренуваннях і бути більш холоднокровним.

- Шулянський проводить другий матч після відновлення від травми. Чи розраховуєте на нього як на гравця стартового складу?

- У нас немає гравців стартового складу та запасних. Грають ті, хто краще готовий. Якщо Шулянський буде готовий на 90 хвилин і покаже себе краще, ніж інші хлопці, то гратиме він. Нікому не гарантоване місце в складі.

- Зараз Шулянський готовий на 45 хвилин?

- Зараз - так. Є певні проблеми з оцінкою ситуації. Він часто бере ініціативу на себе там, де можна віддавати передачу. Не розрізняє моменти, де потрібно розлучитися з м'ячем, а де грати в пас. Зрозуміло, що це залежить від ігрової практики, а він багато пропустив. Зараз Шулянський входить у ритм. Думаю, що досвід цього гравця допоможе нам у сезоні.

- Царенко демонструє стабільність. Можна сказати, що зараз він на піку форми?

- Поки що ніхто не на піку форми. Ми на шляху до своїх оптимальних кондицій. Кожна гра - показник того, скільки гравець витримує динаміку, якої ми вимагаємо від них. Уже практично вся команда тримає ритм, немає судом. Фізично всі готові непогано. До розуміння гри є питання, але ми будемо над цим працювати.

- За який термін хочете підвести команду до піку форми?

- 14-15 вересня у нас уже починається Юнацька ліга УЄФА. Ми готувалися до сезону та старту єврокубка.

- Зараз регламент чемпіонату U19 дозволяє задіяти трьох гравців 2000-2002 року народження. Плануєте продовжувати робити ставку на вихованців академії чи будете підключати старших гравців під Юнацьку лігу УЄФА?

- За регламентом там у заявці на гру може бути три гравці 2002 року. Той же Шулянський не має права грати в Юнацькій лізі УЄФА. Але знову-таки, у нас немає гравців 2002 року, які стовідсотково гратимуть. Ми розраховуємо на них, але все залежатиме від того, як вони будуть себе проявляти. Шулянський залишився у нас, адже він мав травму та був без ігрової практики. Є Вівчаренко, на якого розраховують у першій команді. Бражко ще травмований, Блізніченко без команди - усе це гравці 2002 року народження. Сподіваємося, що вони допоможуть нам у сезоні.

- Мельниченко приємно здивував. Він ефективно використав свій час на полі?

- Він забив першим дотиком, потім пробив ще раз. Два торкання м'яча - і два небезпечних моменти. У нього хороша ліва нога та поставлений удар. Щоправда, він не завжди цим користується. Головне, що він уже входить у командну гру та відчуває ритм команд U19.

- У попередніх матчах Уваров діяв на фланзі, а сьогодні вийшов нападником. Це вимушене рішення чи він дійсно такий універсальний гравець, який може грати на різних позиціях?

- Уваров - це гравець атаки. У минулих матчах ми використовували його на фланзі, а сьогодні він зіграв на своїй рідній позиції. За динамікою та готовністю сьогодні він виглядав свіжіше за Горбача. Тому ми поставили Уварова в нападі. А те, що він не забив... Зрозуміло, що це майстерність, над якою потрібно працювати на тренуваннях. Але моменти є, це вже радує. Він уже розуміє вимоги, як грати в нападі, перебудовуватися та вступати в пресинг. Будемо продовжувати працювати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер