Ігор Костюк: «Не можна з таким настроєм виходити на гру»

Ігор Костюк: «Не можна з таким настроєм виходити на гру»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував переможний матч своїх підопічних у грі з «Чорноморцем».

- Ігоре Володимировичу, під час сьогоднішньої гри ви вдавалися до багатьох змін, як кадрових, зробивши потрійну заміну ще в перерві, так і до тактичних – перебудувавши команду на схему з двома нападниками. Вони були планові чи зумовлені перебігом гри?

- У процесі гри нам довелося перебудовуватися, тому що нашим гравцям не вистачало запалу та якоїсь іскри. Цей емоційний стан позначився на їх діях. Гра вийшла якоюсь зім’ятою. Не можна з таким настроєм виходити на гру, що я і сказав після матчу хлопцям у роздягальні.

- Чи мало місце якесь недостатнє налаштування, недооцінка суперників, враховуючи їх турнірне положення?

- Скоріше проблема не в налаштуванні, а в тому, що гравці розраховували на когось із партнерів, тільки не кожен на себе. Нам дали гравців з першої команди, аби ті отримали ігрову практику. Здається, що це певним чином вплинуло на емоційний стан. Гравці, виходячи на поле, сподівались, що хтось за них буде все робити.

- Мабуть, вперше Зоренко та Горбач грали одночасно вдвох на позиціях центральних форвардів. Згодом ви все ж замінили Горбача, з чим це було пов’язано? І як оціните цей тандем форвардів?

- У два нападники ми грали не вперше. Достатньо часто використовуємо подібну схему, висуваючи у центр нападу Кремчаніна. Те, як сьогодні в атаці зіграли наші форварди, залишає бажати кращого. З цим була пов’язана і заміна. Ми не реалізували пенальті і ще декілька моментів. Чомусь не було свіжості, хоча Горбач і пропустив попередні матчі. Зоренко мав більше навантаження. Я вважаю, що принаймні один тайм і Зоренко, і Горбач повинні грати на максимумі сил, з куди більшою агресією та приносити більше користі команді.

- Коли арбітр призначив пенальті, виникла пауза через заміну у складі «Чорноморця». Можливо, це завадило Горбачу сконцентруватися та реалізувати пенальті, вибило його з тонусу?

- З тонусу його вибив його настрій на гру, а не ця пауза. Він трактував окремі моменти по-своєму і грав не на користь команди, а діяв індивідуально.

- Не реалізувавши свої моменти, «Динамо» могло пропустити в самому кінці гри... Варто похвалити Дениса Ігнатенка за сейв після штрафного удару?

- Так, це футбол. Не забиваєш ти – можуть забити тобі. Добре, що все так закінчилося, ми здобули три очки. Тепер будемо перебудовуватися, особливо в емоційному плані. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер