Ігор Костюк - про матч із «Минаєм»

Ігор Костюк - про матч із «Минаєм»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував зустріч своєї команди з «Минаєм».

- Напередодні ваш конкурент за чемпіонство втратив очки. Чи це дало вам додаткову мотивацію сьогодні?

- У нас на кожну гру мотивація, оскільки ми розуміємо наше турнірне становище, говоримо хлопцям увесь час, що вони прогресують і зростають не лише через ігри Юнацької Ліги УЄФА, а й через матчі чемпіонату України.

У тому, як склалася для нас ситуація у турнірній таблиці на сьогоднішній день, ми самі винні. У таких іграх, як з «Минаєм», ми повинні впевнено брати свої очки.

- Сьогодні грали на такому полі, які ви напевно бачили, а ось ваші вихованці навряд чи. Чи давали якісь поради, як діяти на такому полі до гри?

- Ми говорили їм про те, що хто буде хитрішим, сконцентрованішим, той і переможе. Хто чекатиме застрявання м'яча у калюжах, хто буде хитрішим, той користуватиметься цим. Такі моменти можуть приносити не лише втрати м'яча, а й користь.

Добре, що працівники стадіону впоралися, встигли привести до порядку поле. Коли ми приїхали, було багато калюж, але під час гри застрягань м'яча практично не було. На якість гри стан газону не надто вплинув.

- Ігор Горбач, забивши швидкий гол, прислухався до вашої поради - добіг туди, куди, мабуть, не кожен би добіг...

- Ми завжди просимо хлопців, і сьогодні перед грою говорили, що треба бити та добивати. Особливо з огляду на слизьке поле. Ми повинні бути першими на добиванні в чужому штрафному майданчику і першими на перехопленні у своєму . Горбач молодець, його дії надали впевненості команді.

- Після другого м'яча була безгольова пауза, а потім команду прорвало наприкінці гри. Вдало проявили себе гравці, які вийшли на заміну?

-Так, після того, як ми освіжили і підсилили гру в атаці, забили ще три м'ячі. Свої моменти потрібно реалізовувати, адже у наступних іграх їх може бути не так багато. Про це ми теж хлопцям сказали, що не можна тринькати моменти, потрібно забивати по максимуму. Ставитися до них дбайливіше.

- Такі голи, як забив Самба – за таке вболівальники та люблять футбол?

- Так, ми дуже раді, що він забив такий м'яч. Перед цим у Горбача був такий самий момент, коли він міг скластися та забити ударом через себе. Самба гарно склався та забив. Вважаю, що проявилася індивідуальна майстерність.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер