Ігор Костюк: «Перебуваємо у процесі адаптації та становлення команди»

Ігор Костюк: «Перебуваємо у процесі адаптації та становлення команди»

Старший тренер "Динамо" U19 Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних над юнаками з "Дніпра-1" у 2-му турі юнацької першості України (2:0).

- "Динамо" звикло домінувати на своєму полі, але сьогодні ми цього в першому таймі не побачили. Чи стало для вас сюрпризом те, що "Дніпро-1" з перших хвилин намагався нав'язати свою гру?

- Ми розуміли, що "Дніпро-1" приїде грати трішки старшим складом. У них було п'ять гравців 2003 року народження. Досвідчені футболісти, які вже достатньо часу провели в чемпіонаті U19, тому ми розуміли, що сьогодні буде гра на зустрічних курсах. Хто тактично переграє, дотерпить і реалізує свої моменти – той і стане переможцем.

- За такої гри у першому таймі, що виходило на перший план? Індивідуальні дії гравців?

- Так, ми достатньо тренуємо завершення. Проте сьогодні була слабка реалізація - як у першому, так і в другому таймі. Але ми зараз перебуваємо у процесі становлення команди, прививаємо гравцям колективі дії. Вони ще не розуміють, на яких швидкостях потрібно працювати. Тому зараз ще триває процес адаптації.

- Команду поповнила велика кількість гравців 2005 року народження. Наскільки ви задоволені кадрових потенціалом і зіграністю команди на даному етапі?

- Як я сказав, зараз ми вчимо гравців тренуватися. Тому що інтенсивність, динаміка, на якій тренується хлопці – бажає кращого. Поки не всі ще розуміють. Завжди є гравці трохи старші, тому коли ми адаптуємо молодих гравців, у них є приклад старших партнерів по команді, до яких вони підтягуються. Цього року переважна більшість гравців 2005 року народження, тому їм тяжко одразу влитися та підтримувати ту динаміку та інтенсивність на тренуваннях.

Поки що є зрушення. Радує, що ми витримуємо два тайми та доводимо матчі до перемоги. Забиваємо свої голи та створюємо велику кількість моментів.

- Цього сезону «Динамо» не братиме участь у Юнацькій лізі УЄФА, до якої ми всі звикли. Це буде допоміжним фактором, адже можна сконцентруватися на чемпіонаті, чи може зіграти злий жарт через нестачу мотивацію гравців?

- Ні, злий жарт це у жодному разі не зіграє. Але ми знаємо, що Юнацька ліга УЄФА - це, насамперед, великий досвід для гравців. Саме там вони отримують неоціненний досвід європейських ігор, який їм допомагає ставати кращими.

- Ваші вчорашні вихованці зараз в обоймі першої команди, дехто вже дебютував у Лізі чемпіонів. Як оціните дебюти Вівчаренка та Царенка?

- Це якісні гравці, які пройшли Юнацьку лігу УЄФА та розуміють, що потрібно робити на футбольному полі. Вони адаптуються до вимог головного тренера першої команди. Думаю, що при належному відношенні та довірі тренера, вони повинні стати гравцями основного складу.

- Сьогодні не було Грохольського. Він травмований?

- Так, він отримав травму.

- Зробивши зворотню заміну Слесаря, ви випустили на поле Гусєва, який став джокером і забив другий м'яч. Із чим була пов'язана заміна? 

- Якщо казати про Слесаря, то гравці, які виходять на заміну, повинні додавати швидкості, якості та свіжості. Слесар, на жаль, сьогодні не з тим відношенням з’явився на футбольному полі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер