Ігор Костюк: «Перемоги на штучному полі даються дуже важко»

Ігор Костюк: «Перемоги на штучному полі даються дуже важко»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував мінімальну перемогу своїх підопічних у Кривому Розі, де кияни виявилися сильнішими за місцевий «Кривбас» (1:0):

- Сьогодні у нас не вийшло швидко переміщати м’яч, і у зв’язку з цим не було розкриття зон, яке ми планували. Це пов’язано зі штучним покриттям: поле не дуже швидке, тому і гра була повільною. Нам не вдавалося створювати багато моментів, особливо у першому таймі. У другій половині зустрічі ми забили м’яч, стало виникати багато простору за спинами футболістів команди-суперниці, але ми цим не скористалися.

Крім того, футболісти, які вийшли на заміну, не посилили гру, хоча ми на це сподівалися. Але, незважаючи на це, ми здобули перемогу, бачимо, що звитяги на штучному полі даються нам дуже важко, адже ми тренуємося на зеленій траві, та й коли ігри через два дні на третій, це фізично важко. Тож другий тайм ми не дотерпіли, а гравці, які вийшли на заміну, повторюся, не посилили гру.

- Як можете оцінити команду суперника? Яке враження на вас справив «Кривбас»?

- Це хороший колектив, ви бачили, що у першому таймі вони обрали тактику гри другим номером, а після перерви, коли пропустили, почали діяти трохи агресивніше. Ще раз підкреслю, що ми не впоралися із перехідними фазами, коли був простір, наші футболісти багато разів вибігали в атаки, але не могли як слід розпорядитися м’ячем.

- Минулий матч з «Ворсклою» вийшов дуже драматичним та забрав багато моральних сил. У якому емоційному фоні готувалися до поєдинку з «Кривбасом»?

- В емоційному плані гравці відновилися не в повному обсязі, тому на сьогоднішню гру вони не до кінця налаштувалися, як слід.

- Крім того, що у вас матчі двічі на тиждень, це був вже третій виїзний поєдинок, наскільки складний такий графік?

- Дійсно, складно, ви бачите, як непросто проходять ці зустрічі. Але ми команда «Динамо», і маємо ставити перед собою лише найвищі цілі та перемагати у кожному матчі. А найголовніше це розвиток футболістів та їхніх якостей у кожній грі, а також прогрес. Через такі поєдинки теж потрібно проходити, виправляти помилки та не припускатися їх наступного разу.

- Минулого разу вас запитували про Горбача і Зоренка, сьогодні ви знайшли місце на полі для них обох, тож вам не довелося обирати?

- У нас була проблема із крайніми півзахисниками, тому Зоренко грав на лівому фланзі, а Горбач – у нападі. Нападники повинні забивати у тих моментах, які для них створює команда, щоб усім було легше грати.

- У поєдинку першого кола проти «Кривбаса» динамівці втратили очки, зігравши внічию 1:1, які висновки зробили з тієї гри, щоб запобігти подібному цього разу?

- У першому колі гра була трохи іншою, ми повністю володіли перевагою, але не використали свої моменти, а прикра помилка на останніх хвилинах призвела до нічиї. Головне, що сьогодні ми здобули перемогу, зараз ми не маємо права втрачати очки, якщо хочемо продовжувати боротися за чемпіонство, ми налаштовуємо на це гравців, і вони усе добре розуміють.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер