Ігор Костюк: «Підтримка вболівальників додає команді енергії»

Ігор Костюк: «Підтримка вболівальників додає команді енергії»

Старший тренер юнацької команди київського «Динамо» Ігор Костюк прокоментував результативну перемогу своїх підопічних над «Олександрією» (7:1) у матчі 8-го туру чемпіонату U19.

- Доробок для переконливої ​​перемоги був зроблений у перші 15 хвилин, коли «Динамо» вже вело в рахунку 3:0. Налаштовували хлопців на швидкі м'ячі?

- Може здатися, що гра була зроблена в першому таймі, проте наші суперники грають у вертикальний футбол, агресивно прессингують і грають в атаці через довгі передачі. Тому в перерві ми внесли деякі корективи, попередили хлопців, що їм потрібно бути уважнішими до довгих передач. Якість гри сьогодні була хорошою - і що стосується володіння м'ячем, і індивідуальних дій хлопців. Тому і вдалося здобути такий результат.

- У нинішньому сезоні «Динамо» в більшості матчів перемагало результативно. Із чим пов'язуєте такий кураж гравців - якщо забивати, то багато?

- Перш за все, сьогодні ми забили швидкий гол, внаслідок чого команда суперників розкрилася та залишала нам вільні зони, в які можна було вбігати. Приємно, що наші гравці сповна скористалися цим.

- Чи задоволені ви виконанням установки на полі, чи є претензії по грі до ваших підопічних?

- Є певні тактичні моменти, які потрібно коригувати. Адже в будь-якому випадку допускаються помилки тактичного плану, в перебудовах при швидких переходах. Працюємо над цим і, думаю, будемо додавати від гри до гри.

- У складі на сьогоднішній матч не було змін у порівнянні з зустріччю з «Бенфікою», крім виходу Шулянського замість Назара Волошина, який відбував дискваліфікацію. Не плануєте ротацію під Юнацьку лігу УЄФА?

- У нас кожна гра - чемпіонська, в тому числі і з «Олександрією», яка має якісний підбір гравців і демонструє хорошу гру. Наступний матч ми проведемо в гостях у «Руха» - команди, яка також ставить перед собою максимальні завдання, для виконання яких там підібрався хороший колектив. Тому ми акцентуємо увагу хлопців на тому, що вони не повинні опускатися нижче свого рівня, а навпаки - мають прогресувати та додавати.

- «Рух» після стартових турів йде в трійці лідерів. Очікуєте складного виїзду?

- У «Руха» великі амбіції, вони три роки збирали команду та ставили за мету виграти юнацький чемпіонат, щоб брати участь в єврокубках. Тим цікавішим буде протистояння.

- Проведення матчу з «Олександрією» на стадіоні «Динамо» - це разова акція або ж плануєте залучати більше глядачів на матчі команди U19?

- Хотілося б, щоб на наші ігри приходило більше вболівальників. Будемо розмовляти про це з відповідними службами клубу. Коли хлопці грають у рідних стінах, із підтримкою вболівальників, у них додається енергії. На стадіоні зовсім інший настрій, інший ажіотаж навколо матчу. Хлопці звикають до трибун і вболівальників - це для них додатковий стимул.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер