Ігор Костюк: «Поквиталися за програш «Зорі» в минулій зустрічі»

Ігор Костюк: «Поквиталися за програш «Зорі» в минулій зустрічі»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував виїзну перемогу над «Зорею» (4:2) в рамках 3-го туру юнацької першості.

- Ми чітко розуміли тактику, якої дотримується команда суперника. І наш план на гру приніс свої результати - це швидка гра через фланги, швидке переведення м'яча. Ми подолали «ромб», який є в середині поля у «Зорі», і забили багато м'ячів.

- Те, що суперник зміг швидко відігратися після пропущеного м'яча, говорить про його клас?

- На юнацькому рівні це, насамперед, пов'язано з концентрацією. Ми вимкнулися після першої передачі, не дограли до кінця із суперниками та пропустили гол.

- Назар Волошин сьогодні проявив себе як грою на команду, так і індивідуальними діями. Як можете прокоментувати його виступ?

- Назар старається. У нього ще не все так гладко, але він уже перебудовується, більше грає на команду, навіть у якихось моментах на шкоду собі. Було кілька епізодів, у яких він міг індивідуально завершувати атаки, проте Назар вирішив, що потрібно віддати передачу. Але в гольовому моменті взяв гру на себе та забив м'яч. Сьогодні він був дуже корисний у командних діях, перебудовувався в обороні та добре вибігав в атаку.

- Сьогоднішній матч також запам'ятається дебютом Самби Діалло, який оформив дві гольові передачі.

- Так, ми не могли розраховувати на нього спочатку, але зараз заявили Самбу за команду. Він провів із нами всю передсезонну підготовку та тренувався в кінці минулого сезону. Самба наближається до розуміння наших вимог, і у нього є відповідні якості. Ви сьогодні самі все побачили - у завершенні атак він грає агресивно і якісно, ​​віддав дві гольові передачі та був корисний в обороні.

- Крім того, запам'ятався чистий підкат Самби в нашому штрафному, після якого почалася контратака і Горбачу не вистачило лише точності удару...

- Як я вже казав, Самба вже розуміє наші вимоги - що потрібно до кінця допрацьовувати в обороні - і це виконує. Якби він ще швидше перебудовувався, а не робив це в підкаті, - було б узагалі шикарно.

- На завершення картини Діалло сьогодні отримав жовту картку - арбітр побачив у тому моменті симуляцію. Що ви думаєте з цього приводу?

- Це був простий ігровий епізод, була передача в глибину, Самба набирав швидкість і хотів прокинути м'яч. Він навіть не бачив суперника, гравець сам небезпечно пішов у стик. Суддя прийняв рішення, що це жовта картка. Але, на мою думку, це абсолютно ігровий епізод, ніякої грубості там не було.

- Сьогоднішня гра була яскравою, якісною, з безліччю гольових моментів. Початок і кінцівка були за нашою командою, але «Зоря» намагалася перехопити ініціативу...

- Ми забили швидкий м'яч, потім забили ще й віддали ініціативу суперникам, тому що розуміли - у них швидкі хороші гравці. Ми відійшли в середину поля та почали грати на контратаках, але не сідали в своєму штрафному, а зустрічали гравців «Зорі» у центрі поля. Витримали план на гру та довели його до логічного завершення.

Крім того, у минулому сезоні ми втратили очки в гостях у «Зорі», тоді було багато моментів, які ми не реалізували. Тому сьогодні був бойовий настрій, щоб «віддати боржок» за ту гру.

- Кирило Попов не вийшов на другий тайм - у нього травма чи вирішили поберегти?

- Після повернення до Києва він поїде на медобстеження, за результатами якого стане зрозуміло, наскільки серйозне у нього ушкодження.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер