Ігор Костюк: «Приємно грати з суперниками, які показують змістовну гру»

Ігор Костюк: «Приємно грати з суперниками, які показують змістовну гру»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував перемогу своїх підопічних у матчі з «Металістом».

- У нашій команді багато гравців пропускали цей матч, тож формуючи склад на гру ми виходили з кадрової ситуації. У попередніх матчах у центрі поля грав Яцик. Добре, що сьогодні був Малиш, він дає багато нашій команді в опорній зоні. Василець і Бойченюк не грали в попередніх матчах, що позначилось на нашій грі. Але ми здобули перемогу, три очки – це основне. В кінцівці у нас не біло свіжих гравців у середині поля, тому ми випустили Сизонюка, аби він там «цементував». Відповідно, у середині зламався весь конструктив задля того щоб відбирати м’ячі, перебудовуватися.

- Зоренко свою справу зробив?

- Як бачите, ми вдалися до змін, висунули Кремчаніна вперед, адже він добре зіграв на цій позиції у грі з «Шахтарем». Відповідно, Зоренка ми поставили на фланг, він теж має досвід гри на цій позиції. Коли він забивав гол, він добіг куди потрібно, закрив свою зону та забив гол у порожні ворота. Це та структура, яку ми вимагаємо від гравців. Він молодець, що дограв до кінця і забив гол.

- Здалося, що в тих гравців, які менше грали протягом сезону, не вистачило кондицій на весь матч. Одних тренувань недостатньо аби тримати тонус?

- Ви самі розумієте, що ігровий тонус та тренувальний – це різні речі. Тому ми хочемо, щоб гравці мали більше ігрової практики – аби завжди бути в ігровому тонусі.

- «Металіст» вказав на проблеми, над якими треба працювати?

- Так, ми сьогодні не зіграли в повну силу і дали суперникам проявити свої сильні сторони. Коли ми готувались до гри, знали, що цей суперник добре грає у перехідних фазах. А ми трохи провалили середину поля, не встигали перебудовуватися, дозволяли супернику розганяти свої атаки.

- З чим пов’язана відсутність Яцика – він залучений до основної команди?

- У Яцика травма гомілкостопа, тому він сьогодні не допоміг нам і не допоможе завтра основній команді. Я вважаю, що молодим гравцям, які вже залучаються до основи, краще грати за юнацьку команду, аби бути в ігровому тонусі. Приміром, як Малиш, який грає за нас, підтримуючи ігровий тонус, при цьому в будь-який момент може бути корисним для першої команди.

- Кремчанін вже другу гру проводить на позиції центрфорварда. Після повернення до обойми Горбача Кремчанін повернеться на фланг чи ці гравці будуть конкурувати за позицію на вістрі?

- Це буде залежати і від манери гри суперника, і від кондицій, у яких будуть обидва гравці.

- «Динамо» забило гол, перебуваючи на полі в меншості. У цей момент Василець вийшов за лінію. Здивували суперника, який не встиг перебудуватися?

- Ми добре розпорядилися м’ячем, агресивно розіграли в завершенні, Саленко вдало увійшов до зони та прострілив, а Зоренко добіг та вразив порожні ворота.

- У першому таймі у подібному епізоді Кремчанін не добіг на дальню стійку…

- Кремчанін не добіг, Маткевич не добіг, Зоренко не влучив, та й Малиш у другому таймі не реалізував свій момент. Але були моменти і біля наших воріт. Це футбол, хто забиває, той виграє.

- «Металіст» U19 – одна з команд, гравці якої молодші на два-три роки. З такими командами легше змагатися чи вони навпаки діють з більшою самовіддачею?

- Це нормальна практика. Наші гравці 2006 року народження також грають у чемпіонаті U19, за «Зорю». Якщо гравці хороші і команда зіграна, це відчувається на футбольному полі. Приємно грати з такими суперниками, які показують змістовну гру.  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер