Ігор Костюк: «Приємно, коли гравці переходять вже до дорослих команд, проявляють себе там»

Ігор Костюк: «Приємно, коли гравці переходять вже до дорослих команд, проявляють себе там»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк після завершального матчу сезону розповів про підготовку до нового.

- Ігоре Володимировичу, у матчі без турнірної інтриги, напевно, важливо було уникнути зайвих травм, проте, на жаль, Василець не зміг продовжити матч…

- Той настрій, з яким гравці вийшли на гру, а також їхні дії на полі призвели до цієї травми. А саме занадто довга робота з м’ячем, неправильно прийняті рішення. І це стосується не тільки Васильця, а і багатьох інших гравців. Так, вони отримали сьогодні ігровий час, але трактування ситуації, те, як вони приймають рішення, залишає бажати кращого.

- З тими гравцями, які не виправдали надії, ви будете прощатися?

- У команді конкуренція, залишаться ті гравці, які проявляють бажання, які є системоутворюючими та спроможні витримувати конкуренцію.

- У новому сезоні до команди приєднається група гравців, які у цьому сезоні виступали за «Зорю» U19?

- Так, ми збалансуємо склад. Додамо гравців, які були в оренді у «Зорі», залишимо когось із цього складу – і будемо створювати нову команду.

- Чи є вже плани на підготовку до нового сезону?

- Так, у нас вже є попередній розклад на наступний сезон, є програма підготовки. Гравці підуть у відпустку, отримавши завдання індивідуальної підготовки. Виходячи з відпустки, вони вже повинні мати певну базову підготовку. Будемо збиратися приблизно у тих числах, що і перша команда – попередньо десь 25-26 червня. І будемо готуватися до нового чемпіонату, 28 липня ми вже стартуємо.

- Чи вже вирішено, хто із гравців цього юнацького складу приєднається на зборах до першої команди?

- Ні, це буде обговорюватися керівництвом та тренерським штабом першої команди.

- Загалом друге коло юнацької першості можна занести в актив – не враховуючи сьогоднішнього матчу 10 перемог та 2 нічиї?

- Так, ми досить рівно пройшли друге коло. На жаль, змазали кінцівку сезону сьогоднішньою грою, але такі матчі також дають багато інформації в плані відношення до гри, до тренування багатьох гравців. Для нас це інформативно.

- Ви неодноразово наголошували, що основна мета команди U19 – підготовка кадрів до основної команди, зростання та прогрес гравців. Як ви оціните прогрес ваших підопічних за цей сезон?

- У другій половині сезону гравці додали, зрозуміли вимоги. Але все залежить від них, від того, як вони будуть ставитися до роботи, розуміти вимоги, які ми перед ними ставимо, як вони будуть ставати професіоналами, готувати самі себе. Адже дитячий футбол вже закінчився. Починається професійний футбол, де вони мають відповідати за себе. Ми це їм прививаємо.

- Практично у кожному клубі УПЛ є вихованці «Динамо», ваші вихованці. Ті гравці, які зараз не витримають конкуренцію та не потраплять до першої команди, мають всі шанси бути корисними іншим клубам?

- А як же. Звісно, не всі гравці зможуть потрапити до основного складу «Динамо». Ви правильно відзначили, багато наших вихованців грають в Прем’єр-лізі. І не тільки в УПЛ, а і за кордоном. Вони всі конкурентоспроможні. Впевнений, у всіх гравців є майбутнє у футболі, якщо не в «Динамо», то в інших командах.

- Для вас зараз певною мірою настав сумний момент, адже наприкінці кожного сезону гравці, з якими ви працювали, покидають юнацьку команду?

- Чому ж сумний? Навпаки, це приємно, коли гравці переходять вже до дорослих команд, проявляють себе там. Це задоволення – спостерігати за прогресом гравців, які відіграють важливу роль вже на новому рівні, виходять на рівень національної збірної. І зараз ми бачимо багато таких прикладів гравців, які ще нещодавно грали за «Динамо» U19. Це навпаки нас тішить. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер