Ігор Костюк: «Просили гравців більше діяти через фланги»

Ігор Костюк: «Просили гравців більше діяти через фланги»

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних у виїзному поєдинку проти львівського «Руху» з рахунком 2:1:

- Гра логічно закінчилася нашою перемогою. Ми створили достатню кількість небезпечних моментів, але не реалізували їх. Це дозволило супернику зрівняти рахунок і підбадьоритися - ми самі винні в тому, що на початку другого тайму вони перехопили ініціативу. Наші хлопці молодці, вони зібралися, почали швидше виходити в атаку, створили багато можливостей для взяття воріт, забили другий м'яч, і могли відзначитися ще. Але, повторюся, реалізація моментів - наш бич в цій грі.

- Чи очікували, що гра буде складною, адже «Рух» - непоступливий суперник?

- Так, очікували. «Рух» хоче грати в єврокубках, у них підібралася хороша команда, з амбіціями. Але в грі ми володіли перевагою і, повторюся, досягли заслуженої перемоги.

- З початку зустрічі активно працювали фланги - Діалло і Шулянський, такою була установка?

- Так, ми аналізували суперника, вони наситили середину поля. Газон, на жаль, хоч і був хорошої якості, але був повільним через високу траву, та ще й не политий. Тому важко було швидко доставляти м'ячі на фланги. Тим ні менш ми це робили і просили гравців більше діяти як раз через них, тому що суперник після відбору в середині поля добре виходить в контратаки і робить це швидко. Тому ми і постаралися мінімізувати втрати в середині.

- У матчі було багато жовтих карток і два вилучення. Суперник використовував тактику дрібного фолу?

- «Металіст» користувався такою ж «зброєю» - фолили затримували гру, діяли жорстко і грубо. Сьогодні також була достатня кількість грубих і невиправданих фолів. Одна справа, якщо двоє гравців грають в м'яч, а інше - якщо один попереду, а другий «котиться» і б'є ззаду - це не зовсім по-спортивному.

- Через емоційну реакцію на грубий підкат ви самі отримали жовту картку.

- Так. Ви бачили: наш гравець порушив правила - і йому одразу дали жовту картку. А у них лівий крайній захисник в першому таймі зробив 10 фолів, у другому таймі - теж, причому, деякі порушення були дуже грубими, а йому навіть картку не показали. Звісно, таке різне трактування обурює.

- Як себе почуває Самба Діалло?

- Поки що нічого не можна сказати конкретного. Заморозили ребро, воно не турбує - лише легкий дискомфорт. Тільки після поглибленого обстеження можна буде сказати, є у нього проблема чи ні.

- Які надії покладаєте на Мегді?

- Поки що знайомимося з ним. У нього є хороші якості, сподіваємося, при належному ставленні він їх проявить.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер