Ігор Костюк: «Спрацювало правило - не забиваєш ти, забивають тобі»

Ігор Костюк: «Спрацювало правило - не забиваєш ти, забивають тобі»

Коментар старшого тренера "Динамо" U19 Ігоря Костюка після матчу 11-го туру юнацької першості України з одеським "Чорноморцем" (1:1).

- Існує футбольне правило - не забиваєш ти, забивають тобі. Скільки ще потрібно створити моментів, щоб виграти гру? Сьогодні це правило спрацювало.

- "Динамо" могло ще й пропустити наприкінці матчу, коли суперники виходили 4 в 1...

- Могли пропустити, могли й забити. Ми пропустили контратаку. Відпрацьовуємо на тренуваннях ці моменти, але під час гри, коли є тиск і відповідальність, не все складається добре.

- Аналіз матчів допомагає зрозуміти помилки гравців?

- Як бачите, в останніх двох матчах ми володіли тотальною перевагою, але суперники забивали свій гол в єдиному створеному моменті. Це футбол - можна мати перевагу, але не виграти.

- Попереду домашні ігри. Якісні поля на рідній базі допоможуть більше контролювати м'яч і краще атакувати?

- Усе залежить не від газону, а від настрою гравців. Ми попереджали і перед грою, і в перерві, що потрібно реалізовувати моменти та зберігати концентрацію уваги протягом усіх 90+ хвилин матчу. Однак на другий тайм гравці вийшли трохи вальяжно, що й зіграло злий жарт і призвело до пропущеного голу. Далі ми мали безліч моментів, але м'яч у ворота не йшов. Бувають такі ігри. 

- Забив ваш колишній гравець Урсолов...

- Вийшовши на заміну, Урсолов освіжив гру. Партнери почали грати вперед на нього, він вигравав боротьбу та чіплявся за м'ячі. Наші захисники, на жаль, не взяли цього до уваги, хоча в перерві ми їх про це попереджали, і поступилися насамперед у боротьбі в середині поля. Програли підбори, після чого почали з'являтися моменти біля наших воріт.

- Підсумок матчу - це більше плюс чи мінус, зважаючи на гру команди?

- Наше завдання - розвивати гравців, щоб вони прогресували. "Динамо" - це команда-переможець, яка ставить перед собою найвищі цілі. Зрозуміло, що після перемог емоційний фон у команди кращий, і до наступної гри футболісти підходять у кращому психологічному стані та з більшою концентрацією, не так переживаючи за свої помилки.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер