Ігор Костюк: «Хлопці повністю дотрималися плана на гру»

Ігор Костюк: «Хлопці повністю дотрималися плана на гру»

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних з великим рахунком 4:0 над португальською «Бенфікою» в домашньому матчі в рамках 1-го туру юнацької Ліги УЄФА. Ця перемога стала прекрасним подарунком для Ігоря Володимировича в його день народження, який він відзначає сьогодні:

- Напевно, така перемога - це найкращий подарунок для тренера. Поки що традицію перемагати в мій день народження не змінюємо. Хлопцям велика подяка за те, що вони почули мене і зробили все, про що ми з ними домовлялися.

- Яким був план на гру, і чи виконала його команда?

- Так, хлопці повністю дотрималися плана на гру, чітко розуміли, як буде грати суперник, хоча про них було мало інформації. За великим рахунком, у «Бенфіки» всі команди грають за однаковою схемою, і ми до цього були готові. Раді, що забили чотири м'ячі і впевнено перемогли.

- Напевно, ви вірили в перемогу своїх підопічних, а чи очікували, що рахунок буде таким великим?

- Ми розуміли, що за такої гри суперника у нас буде достатня кількість моментів. Вони розташовувалися високо, особливо крайні захисники, тому виникали вільні зони, куди підключалися наші швидкі гравці - Самба і Волошин. Тож, звичайно, ми розраховували на забиті м'ячі. Вдячний команді за те, що хлопці добре спрацювали в обороні, витримали розташування і структуру, про що ми їх просили, і це принесло успіх.

- Вийшла прекрасна комбінація, коли другий м'яч забивав Боль, чи не шкода вам, що в тому моменті був зафіксований офсайд?

- На тренуваннях ми награємо моменти зі швидкими атаками. Коли Боль забіг вперед, це був класичний епізод ще з часів Валерія Лобановського, коли центральний захисник підключається до атаки і забиває. Прикро, що було положення «поза грою», але комбінація вийшла відмінна, добре її розіграли. Нічого страшного, пізніше забили свої м'ячі. В цілому, сьогодні вийшла класична гра «Динамо» 90-х: забили швидкий м'яч, а потім всю гру ловили суперника на контратаках.

- Після повернення Боля у вас є два центральні захисники, які добре грають головою, чи акцентували на цьому увагу?

- Так, ми на тренуваннях моделювали стандартні положення. Кожен розуміє, яку зону він має закривати в атаці. Ви бачили, як ми забили перший м'яч, потім ще були моменти після стандартних положень. Завдяки цьому голу команда суперника і розкрилася, і нам вдалося забити ще три м'ячі.

- З боку здалося, що всі футболісти грали дуже строго за винятком Царенка, який виконував роль «вільного художника» і пресингував суперників попереду.

- Ні, Антон зіграв в своїй зоні. Ми просили, щоб центральні захисники суперника не розігрували м'яч вільно, щоб на них весь час здійснювався тиск. І Царенко, і Попов, і футболісти, які пізніше вийшли на заміну, це робили.

- Чи Бражко відпрацьовував пенальті перед матчем?

- Так. На жаль, в чемпіонаті ми багато одинадцятиметрових не забили, але сьогодні Вова реалізував пенальті холоднокровно, він молодець.

- Досвідчений Нещерет сьогодні зробив все для перемоги?

- Звісно. Руслан вже не перший рік грає за нашу команду в юнацькій лізі УЄФА, керує обороною, додає впевненості захисникам. Його роль важлива.

- Грати на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського - особлива честь для динамівців?

- Однозначно. Величезна подяка вболівальникам, які прийшли сьогодні нас підтримати. Ми спеціально призначили гру на 16.00, щоб прийшло якомога більше глядачів. Прекрасно відчувати, коли трибуни тебе несуть вперед. Особливо така обстановка і атмосфера важлива для молодих хлопців, адже ми постійно граємо на базі. А тут у них з'являються додаткові сили. Також дякую керівництву за прекрасне поле, на якому одне задоволення грати і досягати результату. Стадіон «Динамо» - наш рідний, на ньому виріс і я, і багато поколінь гравців, які працюють в клубі, приносять славу і перемоги.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер