Ігор Костюк: «У кожній грі першочергове завдання, щоб гравці прогресували»

Ігор Костюк: «У кожній грі першочергове завдання, щоб гравці прогресували»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував матч чемпіонату юнацьких команд проти «Інгульця», в якому «біло-сині» здобули перемогу – 2:1.

- Наскільки ви задоволені, як пройшов навчально-тренувальний збір, якістю проведених товариських матчів?

- Збори в нас вийшли трохи змазаними, були незаплановані ігри. Не все вдалося виконати з того, що було заплановане. Причини були різні – і травми, і хвороби. Загалом, умови були створені хороші, поля хорошої якості, але наприкінці збору не вдалося награти склад через причини, які я озвучив раніше.

- Скільки знадобиться часу гравцям, які пропустили завершення збору, аби відновити форму?

- Ви самі бачили сьогодні – деякі футболісти зіграли по тайму, деякі отримали трохи більше ігрового часу. Думаю, до наступного матчу всі мають бути у всеозброєнні.

- Два швидко забитих голи не розслабили команду в сьогоднішньому матчі?

- В принципі, ні. У другому таймі вийшли на поле гравці, які наприкінці збору мали менше ігрової практики, тому це вплинуло на якість нашої гри.

- Горбач забив красивий гол. Це те, що й має робити нападник?

- Ігор ще три мав сьогодні забивати… Звичайно, це робота нападника – забивати голи, бути завжди на вістрі. Плюс він виконує великий обсяг роботи, при виході з оборони в атаку має чіплятися за м’ячі попереду. Це та модель гри, яку ми використовуємо, і він має виконувати свої функції.

- Ваша команда поповнилася кількома новачками…

- Так, це півзахисник Данило Юшко та нападник Денис Шарай. Хлопці зарекомендували себе на зборах. На сьогоднішній день ми знаємо про наші кадрові проблеми, тож проводимо селекцію, шукаємо підсилення. Думаю, ці гравці будуть корисні нам.

- Навін Малиш тепер тренуватиметься з першою командою?

- Так. Завершення збору він пропустив через хворобу, і сьогодні за рішенням тренерського штабу першої команди він зіграв один тайм, щоб отримати ігрову практику. Те ж саме стосується Яцика та Боля.

- «Динамо» входить у другу частину сезону, поступаючись за втраченими очками «Руху» та «Шахтарю» в турнірній таблиці. Наскільки важкою буде боротьба за чемпіонство?

- У нас у кожній грі першочергове завдання, щоб гравці прогресували. Якщо подивитися, то зараз у складі першої команди десять футболістів, які рік-півтора тому грали в Юнацькій Лізі УЄФА. Це головне для нас. Звичайно, хочеться вигравати, оскільки кожна гра для гравців – як урок у школі: вивчили, запам’ятали й втілили в життя на полі. Усе залежить від якості виконання, і кожний матч – це маленький крок для їхнього розвитку.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер