Ігор Костюк: «У нас достатньо часу, щоб повноцінно підготуватися»

Ігор Костюк: «У нас достатньо часу, щоб повноцінно підготуватися»

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк розповів про плани та очікування від збору команди у Туреччині, майбутні контрольні поєдинки та зміни у тренерському штабі:

- У нас достатньо часу, щоб провести повноцінний збір, закласти фундамент та поступово приводити гравців у хорошу форму. У Києві ми провели тестування, яке показало, що ще треба працювати над витривалістю, оскільки після відпустки гравці прийшли не у найкращих кондиціях. Тож будемо поступово виконувати ту роботу, яку вони мали зробити у відпустці, та переходити до роботи із м’ячами.

- Коли розпочнуться контрольні поєдинки? Чи відомі вже суперники?

- Так, ми надали організаторам розклад ще два тижні тому. Уже майже на усі дати нами підібрані суперники, єдине, розклад трохи зміниться наприкінці збору. Майже усі наші суперники вікової категорії U19, але будуть і дорослі колективи. Зараз якраз обговорюємо цей момент із організаторами.

- Збір розпочався з тренування на піску – наскільки корисна така робота?

- Вчора увесь день ми провели у дорозі, тому вирішили зранку не їхати тренуватися на поле, а попрацювали на місці. Продихалися та завдяки піску пропрацювали інші групи м’язів – це корисно.

- До вашого тренерського штабу увійшов Андрій Оберемко?

- Так, він працює у нас тренером з фізпідготовки, адже звільнилася ця вакансія. Андрій приїздив до нас наприкінці минулого сезону, дивився наші матчі, і я йому запропонував цю посаду. Він – футбольна людина, добре розуміє специфіку, і я впевнений, що він буде нам корисний.

- Чи планується перехід когось з ваших футболістів до першої команди під час збору?

- Скоріше, навпаки. Ми розмовляли із тренерським штабом першої команди – у них є велика кількість гравців, можливо, когось нам будуть давати на час матчів, щоб у футболістів була ігрова практика.

- Протягом найближчого часу ви працюватимете у режимі дворазових тренувань?

- Плануємо чергувати дворазові та одноразові заняття, адже нам потрібно закласти фундамент – і силу, і витривалість – тож працюватимемо і в тренажерній залі, і на піску, а також робитимемо спеціальну роботу з м’ячами на полі, наприкінці тренувань додатково будемо виконувати бігову роботу. Коли мало часу на підготовку, футболісти це роблять під час відпустки, а зараз у нас його достатньо, щоб повноцінно пройти усі етапи, враховуючи, що півтора місяці відпустки не пішли на користь – команда зараз розтренована у плані витривалості. Тож, можливо додатково ще вранці робитимемо зарядку – подивимося (посміхається).

- Як оціните психологічний стан гравців після відпустки?

- Розмовляв з ними, у хлопців триває процес адаптації, адже це команда, яка повним складом минулого року ще виступала за академію. У цьому випадку немає спадкоємності, навідміну від ситуації, коли додається до складу 5-6 нових гравців. Бо коли поруч є старші партнери, адаптація проходить швидше. У розмові казав їм, що за півроку вже усі мають розуміти вимоги, які ми висуваємо, мають бути професіоналами та самі усвідомлювати, що їм потрібно робити для досягнення результату.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер