Ігор Костюк: «Виконали запланований обсяг роботи на зборі»

Ігор Костюк: «Виконали запланований обсяг роботи на зборі»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк в інтерв'ю клубному сайту підбив підсумки збору команди в Туреччині, поділився очікуваннями від поєдинку з «Депортіво», а також розповів про чергову сесію навчання на отримання тренерської ліцензії PRO.

– Тренувальний збір команди підійшов до завершення. Чи вдалося підвести гравців до необхідної фізичної готовності?

- Погода, на жаль, внесла свої корективи – кілька разів йшов сніг, переносилися тренування. Але загалом ми виконали запланований обсяг роботи. Не вдалося лише провести одну гру, яку довелося скасувати через погоду. Якщо підбивати підсумок, то збором ми задоволені.

- Основна увага у тренувальному процесі акцентувалася на тактиці. Чи задоволені ви роботою своїх підопічних у цьому аспекті?

- Через погодні умови якість полів не завжди відповідала, але загалом хлопці вже відсотків на 80% розуміють наші вимоги. У нас ще будуть теоретичні заняття, тому, переконаний, підійдемо до гри з «Депортиво» у повній готовності, у тому числі й у тактичному плані.

– Які висновки ви зробили за підсумками контрольних матчів?

- Насамперед нам було необхідно отримувати ігрову практику. Спочатку хлопці грали по тайму, а в наступних матчах ми збільшували ігровий час. В останній зустрічі дали зіграти всім по 90 хвилин, щоб хлопці отримали повноцінне навантаження, що відповідає офіційним поєдинкам. Наразі команда вийшла на тижневий цикл, який залишився перед грою з «Депортиво», та готується безпосередньо до матчу.

- Крім підготовки підопічних, ви встигли самі присвятити час навчанню на тренерських курсах.

- Як і минулого року, у Туреччині проводилося навчання тренерів, в якому, паралельно з тренувальним збором, ми змогли взяти участь. Це один із етапів підготовки тренерів на ліцензію PRO. Ми відвідали тренування «Дніпра-1» та поспілкувалися з наставником команди, а також їздили на гру «Шахтаря» та розбирали її. Почерпнули для себе нову інформацію, спілкуючись із тренерами Прем'єр-ліги. Вважаю, що це корисно для тренерського зростання та розвитку. Є цікаві моменти, які можна порівняти зі своєю роботою, проаналізувати та зробити певні висновки. Залишилося ще три навчальні сесії, після проходження яких захищатимемося та отримуватимемо ліцензію PRO.

- Залишається дедалі менше часу до матчу Юнацької ліги УЄФА проти «Депортиво». Що можете сказати про цього суперника?

- Чемпіоном Іспанії просто так не стають. «Депортиво» - дуже хороша, організована команда, яка має велику кількість яскравих та індивідуально сильних гравців. Цікаво буде їм протистояти, тим паче іспанці знаходяться в ігровому тонусі, проводячи матчі кожні 4-5 днів.

- У матчі з «Депортиво» «Динамо» не зможе розраховувати на кількох гравців – Боля, Бражка та Волошина. Наскільки це суттєва втрата та чи можливо повноцінно їх замінити?

- Звісно, ​​це одні з лідерів нашої команди. Крім того, травму отримав Руслан Нещерет – теж один із наших лідерів, який надає польовим гравцям упевненості. Для мене важливо, щоб інші хлопці з нашої команди відчули на собі ту саму відповідальність і проявили себе у грі. Для них це буде практика – як вони можуть на такому рівні виконати наші вимоги, витримати тиск відповідальності за результат та випробування серйозним суперником. Тактично команда буде готова до гри, інша річ – як ми це втілимо на полі.

- Крім дискваліфікованих футболістів, на зборах були травмовані та хворі гравці. Хто із них не зможе допомогти команді в Іспанії?

- Слесар отримав пошкодження гомілкостопу, у Васильця – ангіна. Деякі хлопці ще мали мікропошкодження, але решта гравців готова вирушити з нами до Іспанії. Сьогодні ми оголосимо список футболістів, які попрямують на гру з «Депортиво», а решта повернеться до Києва.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер