Ігор Костюк: «Якби забили першими, все склалося би інакше»

Ігор Костюк: «Якби забили першими, все склалося би інакше»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував виїзну поразку від «Маріуполя» (0:1) у рамках юнацького чемпіонату України.

- Є негласне правило футболу – якщо не забиваєш ти, то забивають тобі. У суперника було два моменти в першому таймі, один із яких вони втілили в гол, у нас же була безліч нагод, жодну з яких ми не реалізували. Із цього й складається гра. Якби ми забили першими, усе склалося би інакше. Підвела реалізація, плюс ми просили грати більше через фланги, але не було завершення. Це й призвело до такого результату.

- Відразу після голу у ворота Моргуна ви висловили претензію Вівчаренку…

- Не можна втрачати м’яч після того, як ми його перехоплюємо біля власних воріт. У підсумку ми пропустили швидку атаку, до якої не були готові. Плюс захисники мають висуватися та не давати бити по воротах. Нападник «Маріуполя» добре пробив – і забив гол.

- У нашої команди було дуже багато моментів, але, напевно, потрібно виділити воротаря суперників?

- Так, голкіпер суперників спіймав кураж, відбив усе, що можна було.

- В Юнацькій Лізі УЄФА, де команди й самі грають, й супернику дозволяють, «Динамо» демонструє свої найкращі якості. У чемпіонаті України все інакше?

- Ми бачили нашу тотальну перевагу протягом усього матчу, створили безліч моментів, але не змогли їх реалізувати. Ми бачимо, як у чемпіонаті України всі суперники налаштовуються на матчі з нами максимально, оскільки розуміють силу нашої команди. Але, у матчах внутрішньої першості ми маємо долати психологічний бар’єр. І якщо «Дніпро-1» у Києві вдалося обіграти, то тут, на жаль, ні. Плюс якість поля не дозволяла доставляти м’ячі в ті зони, де мали розвиватися наші атаки.

- Сьогодні не вистачала Діалло?

- У цій грі нам не могли допомогти два флангових гравці – Волошин пропускав її через дискваліфікацію, а у Діалло мікроушкодження. Самбу вирішили поберегти перед важливою грою з «Барселоною». Ці гравці, звичайно, додають нашим діям в атаці і креативності, і швидкості. Але є гравці ротації, які мають складати конкуренцію.

- Чи є у вас претензії до форвардів у плані реалізації?

- Сьогодні у них були моменти, але вони їх не втілили в забитий м’яч. Плюс є претензії у плані того, що вони не перебувають у тій точці, де мають знаходитися для завершення атак. На кожному тренуванні просимо, але вони не завжди встигають закривати свою зону.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер