Ігор Костюк: «За простої тактики суперників повинні були забивати 3-4 м'ячі ще в першому таймі»

Ігор Костюк: «За простої тактики суперників повинні були забивати 3-4 м'ячі ще в першому таймі»

Старший тренер юнацької команди київського «Динамо» Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних у матчі 2-го туру чемпіонату U19 проти рівненського «Вереса» (2: 0).

- Наскільки легко вам далася перемога в сьогоднішньому матчі?

- Три очки заробили, але осад залишився. У команди суперника була проста гра за змістом, але з нашого боку не було виконання. Ми відпрацьовували на тренуваннях і домовлялися, що потрібно зробити. Однак якість сьогодні була відсутня, особливо в першому таймі.

За такої тактики суперників ми повинні були забивати 3-4 м'ячі ще до перерви. Була висока лінія оборони, не могли виконати передачу в глибину. У другому таймі скористалися цим, забили гол і довели гру до логічного завершення. Але, як і раніше, турбує якість гри та ставлення гравців. Будемо з ними розмовляти.

- Як правило, на старті сезону командам складно знаходити баланс. Чи прийшли ви вже до розуміння балансу в захисті та нападі?

- Сьогодні була начебто організована команда суперників. Але те, що ми награємо на тренуваннях, те, що просимо від гравців, як тримати структуру та виходити в атаку - це не вдавалося.

- Вівчаренко та Назар Волошин побували в розташуванні першої команди. З яким багажем вони звідти повернулися? Чи немає у них зоряної хвороби?

- Насамперед хлопцям важко перебудуватися морально з рівня першої команди на U19. Щоб знайти баланс, потрібно трошки часу. Щоб вони опустилися з небес на землю та виконували ті вимоги, про які ми просимо. І у Кості, і у Назара є потенціал, але зараз вони трохи втомилися морально та не виконують наші вимоги. Від цього страждає вся команда і якість гри.

- Царенко знову показав, що може взяти гру на себе, коли форварди мовчать. Його гол вирішив долю матчу?

- Це структура нашої гри - Царенко повинен опинятися в зоні завершення. У першому таймі він повинен був забивати гол при виході сам на сам, але не забив. Є певні проблеми та претензії в плані організації гри, тому що довго возимося з м'ячем, зокрема Царенко. І не завжди у нього є швидке продовження. Або спека сьогодні так вплинула, або настрій на гру в усієї команди.

- Чи можливе подальше посилення команди?

- Усе в процесі, заявляємо гравців. У нас є хлопці в академії, будемо орієнтуватися на них. Сьогодні вже на заміні були двоє гравців з нашої академії 2005 року народження. Плюс заявляємо гравця з Сенегалу. Повинен пройти його трансфер. Думаю, що він нам допоможе та посилить, це перспективний футболіст. Трансферне вікно поки відкрите, будемо переглядати гравців і рухатися в бік посилення.

- Чому у випускників академії так складно складається адаптація?

- Тому що вони грали в дитячий футбол, де концентрація зовсім інша. Тут вищі швидкості, потужніші гравці суперників. Вони поки що не можуть перебудуватися ні ментально, ані фізично.

- У Попова не складається з реалізацією, а Горбач сьогодні вийшов на заміну та забив. Чи можлива ротація на позиції форварда в наступному матчі?

- Нікому не гарантоване місце в основному складі, тому і ротація можлива. Ми дивимося по тренувальному процесу: хто працює добре, підтримує динаміку, той і грає в стартовому складі. Зрозуміло, що нападник повинен забивати, але нам важливіше, щоб була динаміка, структура, щоб він перебудовувався та виконував командні дії. Тому все залежить від тренувального процесу.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер