Ігор Суркіс: «Павло Шкапенко був людиною, яка ставила футбол на перше місце»

Ігор Суркіс: «Павло Шкапенко був людиною, яка ставила футбол на перше місце»

Після громадської панахиди та прощання із відомим футболістом ФК «Динамо» (Київ) 90-х Павлом Шкапенком, який пішов з життя 17-го квітня у віці 50 років, своїми спогадами про нього поділився президент «Динамо» Ігор Суркіс:

- Павло Шкапенко був одним з футболістів, які дуже впливали на гру команди. Ми всі пам’ятаємо, як він забивав «Барселоні». Я чудово розумію Віктора Леоненка, який казав, що Шкапенко віддавався команді «Динамо» сповна. Тому звістка про його смерть, яку ми отримали кілька днів тому, справді трагічна.

Я дуже поважав Пашу, це була людина, яка вела за собою команду. Можливо, він був не таким помітним на полі, але з першої і до останньої хвилини і під керівництвом Сабо, і після приходу Валерія Васильовича Лобановського робив усе можливе, щоби команда перемагала.

Ви казали, що він дуже добре грав головою. Це була його сильна сторона...

Він не тільки грав головою. У нього була голова на плечах. Він загалом дуже гарно грав. Це була людина, в якої футбол був на першому місці.

Якщо говорити про людські якості, чим Павло вам запам'ятався?

Добрий, і у колективі у нього були дуже приємні стосунки з усіма. Тому Паша - це людина, яку ми будемо пам'ятати. Це людина, яка зробила великий внесок у команду київського «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер