Ігор Суркіс: «У першу чергу я дивлюся на те, як команда прогресує»

Ігор Суркіс: «У першу чергу я дивлюся на те, як команда прогресує»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс поділився враженнями від перемоги «біло-синіх» над «Поліссям» (3:0) у рамках 25-го туру УПЛ.

- Вам важлива сьогоднішня перемога, або ви більше дивитеся на відставання від «Шахтаря» в таблиці?

- У першу чергу я дивлюся на те, як команда прогресує. У нас грають молоді хлопці, які прогресують. Сьогодні на матч приїхав Мірча Луческу, і мені була цікава його думка. Він сказав, що команда явно прогресує. Головне, щоб вони грали, зростали, а в турнірну таблицю будемо дивитися наприкінці чемпіонату.

- Напевно, приїзд Луческу є однією з головних новин матчу. Як це відбулося?

- Йому цікаво було, адже багатьом цим футболістам він відкрив дорогу у великий футбол. І зараз вони грають на тому рівні, на якому, можливо, він хотів, щоб вони були. Але у футболі так, що коли є результат – добре, коли його немає – щось треба змінювати. Луческу зробив той крок сам, розуміючи, що він має піти, аби команда прогресувала. Він дуже розумна людина, багато років у футболі, і я дуже вдячний йому, що він так вчинив. І за всі ті роки, що він працював у «Динамо».

- Луческу не дуже полюбляє говорити на такі теми, можливо ви скажете за нього: хто найбільше сподобався у сьогоднішньому матчі?

- Йому дуже сподобався сьогодні Шапаренко, також Михавко, Попов. Він не виокремлював нікого, але я все одно спитав його думку про футболістів. Дуже додав Ванат, Ярмоленко є Ярмоленко – його присутність на полі багато значить для нашої команди, і він буде лише додавати.

- Стосовно Шапаренка. Якось ви обмовилися, що його вартість – 300 млн. Це був жарт якийсь?

- Це був не жарт. Я прочитав, що Судаков стоїть 150 млн, тому я й сказав, що коли Шапаренко набере свої кондиції, то буде стоїть 300 млн.

- Сьогодні ми побачили шикарний м’яч від Шапаренка. Можна сказати, що він вийшов на свій пік форми?

- От ще трохи – й буде на піку форми.

- Це була не перша ваша зустріч із Луческу після того, як він пішов із команди?

- Ми з ним уже зустрічалися, він приїжджав на збори. Він дуже цікавиться командою, і ми розлучилися з ним у хороших відносинах.

- Порівняно з матчем проти «Минаю» команда виглядала впевненіше. Це вас радує?

- Сьогодні суперник був такий, на якого потрібно було серйозніше налаштовуватися. Хлопці підійшли до поєдинку з повною відповідальністю.

- Чи не було хвилювання перед звітним поєдинком, враховуючи поразку в першому колі в Житомирі?

- У мене не буває хвилювання. Я розумію, що сьогодні була гра з «Поліссям», за тиждень – у Дніпрі. Я у футболі вже 30 років, тому, як казав Валерій Лобановський, не маю відрізняти перемоги від поразок.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер