Ігор Бєланов приймає привітання

Ігор Бєланов приймає привітання

Опівдні понеділка на стадіоні «Динамо» ім.Валерія Лобановського відбулося вшанування Ігоря Бєланова. Привітати з 50-річним ювілеєм зоряного нападника «Динамо» та збірної СРСР, володаря «Золотого м’яча», прийшли колеги-футболісти та тренери, спортивні функціонери, журналісти, співробітники клубу та просто шанувальники таланту неординарної людини.

Конференц-зал динамівського стадіону був сповнений квітів, грала святкова музика. Першим ювіляра привітав Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін. «Ви багато зробили, а ще більші справи та звершення на вас чекають попереду. Зараз ви балотуєтеся до міської ради, нехай на цьому терені вас супроводять такі ж успіхи, як і на футбольному полі», – зазначив Равіль Сафович. Також Міністр зачитав указ Президента України Віктора Януковича, відповідно до якого Ігор Бєланов нагороджений високою державною відзнакою – орденом «За заслуги» II ступеню! А ще сьогодні ювіляр став Почесним працівником фізичної культури та спорту України.

Від імені Федерації футболу України теплі слова на адресу Ігоря Івановича сказали Борис Воскресенський, Василь Заброда та Володимир Трошкін. Бєланову було вручено найвищу нагороду ФФУ «За заслуги», а також футболка збірної з 50-м номером і прізвищем «Бєланов». «Нинішнє покоління гравців має рівнятися на вас і вчитися долати найвищі рубежі», – обіймаючи друга сказав Трошкін.

«Приємно вшановувати людей, які за життя стали легендами, – сказав у своєму слові голова Фізкультурно-спортивного суспільства «Динамо» Віктор Корж. – Ви – гордість ФСС і футбольного клубу «Динамо». Хочеться побажати вам стати невід’ємною частиною нинішнього спортивного життя країни, сповна розкрити себе на футбольній ниві». Також Віктор Петрович вручив імениннику-футболісту найвищу нагороду ФСС «Динамо»!

Оваціями супроводжував заповнений друзями Бєланова зал вихід представників футбольного клубу «Динамо» (Київ) – першого віце-президента Віталія Сівкова, керівника відділу селекції Володимира Онищенка та керівника наукової групи Олега Базилевича. «Ми глибоко шануємо і любимо вас, одна з головних прикрас історії «Динамо». Від імені клубу бажаю досягти великих успіхів у нових напрямах своєї кар’єри, бути в ній таким же успішним, як і на футбольному полі», – сказав ювіляру Віталій Сівков. Легенди «Динамо» Базилевич та Онищенко вручили Бєланову динамівську футболку із №50 на спині, а головним подарунком від ФК «Динамо», який викликав чималу зацікавленість присутніх, став створений швейцарськими майстрами спеціально за замовленням клубу годинник. Інкрустованих коштовними каменями виробів випущено обмежену кількість, раніше вони були презентовані Віктору Ющенку, Мішелю Платіні, Михайлу Коману, Олегу Базилевичу, родині Лобановських. Тепер за ними звірятиме час Ігор Бєланов!

Від імені численних друзів-футболістів, а на вшановування прийшли Олексій Михайличенко, Павло Яковенко, Михайло Михайлов, Віктор Чанов, Вадим Євтушенко, Андрій Баль, Віктор Леоненко та інші, привітали ювіляра Олег Блохін та Леонід Буряк. Леонід Йосипович згадав історію, як він був причетний до запрошення Бєланова до «Динамо», повідомивши про талановитого земляка з «Чорноморця» Валерію Лобановському. А Блохин порадував іменинника новиною, що в його архіві зберігся матч «Динамо» – «Спартак», в якому Бєланов відзначився голом-красенем, який став для «Динамо» 2000-м у чемпіонатах СРСР.

Приїхали на ювілей і гості з далекого зарубіжжя. Бізнесмен з Іспанії Хесус Сола розповів, що з Бєлановим знайомий трохи більше року і був здивований, що в Іспанії Ігор популярний анітрохи не менше, ніж в Україні: «Річ у тому, що в 1986 році Бутрагеньйо був головним претендентом на «Золотий м’яч», але в результаті в референдумі посів лише третє місце. Еміліо мій хороший друг, а коли я його познайомив із Бєлановим, він відразу згадав цю історію. Чи жарт, «Динамо» дало футболу трьох володарів «Золотого м’яча», а від усієї Іспанії такого поки немає жодного. А ще, в Ігорі мені подобається неймовірна скромність. Є мало людей у світі, які залишилися такими після настільки гучних визнань».

Після завершення офіційної частини привітати винуватця урочистості в чергу вишикувалися численні друзі та колеги. У своєму слові Ігор Бєланов подякував усім за щирі слова, запропонувавши перейти із зали для привітань до пам’ятника Лобановського. «Валерія Васильовича буду пам’ятати завжди, це мій учитель, завдяки якому досяг у житті великих успіхів. Коли в мене народився син, навіть не замислюючись назвав його Валерієм», – схвильовано розповів Бєланов. У цей момент до нього пішли вихованці клубної ДЮФШ з лавровим вінком і пропозицією сфотографуватися на фоні головного трофея футбольної кар’єри Бєланова – «Золотого м’яча».

З днем народження, дорогий Ігоре Івановичу!

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер