Ігор та Григорій Суркіси про матч «Порту» - «Динамо»

Ігор та Григорій Суркіси про матч «Порту» - «Динамо»

По закінченню поєдинку 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів «Порту» - «Динамо» (0:1), до роздягальні команди-переможниці зайшли Ігор і Григорій Суркіси. Привітавши гравців і тренерів з перемогою, нинішній і колишній президенти «Динамо» підійшли до присутніх у мікст-зоні стадіону «Драгао» журналістів та відповіли на питання.

Ігор СУРКІС, президент ФК «Динамо» (Київ):

- Ми грали із дуже серйозним суперником, хотілося виступити гідно. Нічия давала нам певні шанси на продовження боротьби в Лізі чемпіонів, перемога відкривала ще серйозніші перспективи. Але в Порту відбувся лише перший тайм, другий буде в Києві. На нас чекає ключова гра, на неї потрібно налаштуватися відповідним чином. Як на останню і вирішальну зустріч у сезоні. Якщо ми обіграли «Порту» на виїзді, чому б нам не повторити це при своїх уболівальниках.

- Що сказали гравцям у роздягальні?

- Величезне спасибі за гру. Вони виконали те, що могли і мали зробити. Наголошую, що в нас зараз не дуже довга лава запасних: Гусєв тільки починає займатися в загальній групі, Мілевський відновлює кондиції, в Алієва несподівано запалилися пахові кільця, Нінкович два тижні не тренувався. Тому були певні проблеми. Але на них нарікати можна тоді, коли команда виграє. А якщо програє, ніхто цього не слухає. Знову з усіх боків ллється критика і тому подібне. За сьогоднішню гру сказав хлопцям величезне спасибі.

- Чому був відсутній Артем Кравець?

- У нього температура під 40 градусів. Вірусна інфекція.

- Як вам гра Ель Каддурі на позиції опорного півзахисника?

- Нормально. За рахунок швидкості ніг, руху і мислення він оперативно розбирався в ситуаціях, віддавав передачі. Спочатку кілька разів помилився, але потім грав добре. За рахунок своїх якостей він частково компенсує відсутність Юссуфа.

- Можна припустити, що до повернення Юссуфа Бадр гратиме на цій позиції?

- Мені складно відповісти на ваше питання, про це краще запитати в головного тренера.


* * *

Григорій СУРКІС, президент Федерації футболу України:

- Не варто за всією строгістю оцінювати якість гри «Динамо». На мій погляд, найважливіше, що після чотирирічної перерви команда знову перемогла в Лізі чемпіонів. А ще, вперше в історії на виїзді обіграла португальський клуб. Це дуже важливо й істотно. Пам'ятаєте, колишній голова Центрвиборчкому Микола Рябець говорив: «Дивіться в комп'ютер». А я вам говорю: «Дивіться на табло». Там позитивний рахунок для «Динамо». Це історична і дуже важлива перемога наново створеної команди під керівництвом Юрія Сьоміна.

- По закінченню гри ви зайшли до роздягальні. Що сказали команді?

- Всіх привітав. Мені сподобалося, як грали в сьогоднішньому матчі представники національної збірної України. Інші команди мають об'єднуватися навколо таких перемог, таких випробувань. А їхнім гравцям приходити до збірної з потенціалом, який дасть можливість перемагати найсильніших суперників, про що вони раніше й не думали. Сьогодні в Порту на полі чудового стадіону була команда. При цьому в неї є резерв для підсилення в особі гравців, які продовжують відновлюватися після травм.

- Для вас, як уболівальника, який епізод у матчі запам'ятався більше за все?

- Фінальний свисток. Відверто кажучи, гра до останньої секунди тримала в напрузі не тільки мене, але й усіх присутніх. Інколи здавалося, що кілька сотень уболівальників підтримували «Динамо» голосніше, ніж господарі стадіону свою команду.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Порту

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер