Ігор ХАРАТІН: «Викладаюся по максимуму, й поки організм не підводить»

Ігор ХАРАТІН: «Викладаюся по максимуму, й поки організм не підводить»

- У чемпіонаті U-21 ми могли виступити краще, хоча грали доволі непогано, намагалися виконувати отримані від тренера настанови. Загалом, у кожному матчі боролися за очки. Завершили на такому місці… (9-му – прим.ред.). Вважаю, що могли виступити й краще. Я думаю, важливіше вже готуватися до першої команди, й чим більше гравців із молодіжного складу потрапляє до основної команди – це успіх.

Перед дебютом (проти луганської «Зорі») Сергій Ребров зі мною поговорив, сказав не боятися, грати у свою гру, як я граю у збірній україни (U-19), дублюючому складі. Грати у футбол, набивати гулі – це досвід, через це потрібно пройти. У день гри дізнався, що в заявці, але не знав, буду дебютувати чи ні. Загалом, не сильно нервував. Налаштувався, й нормально все вдалося.

Мені добре працюється у збірній із Олександром Петраковим. Він підтримує нас, буває, робить зауваження. Я вважаю успіхом вихід до фінальної частини Євро-2014. Ми дуже хотіли цього, всі сподівалися, працювали та заслужено досягли такого успіху. Після цих клубних зборів у нас розпочнуться збори у збірній, і ми маємо на Євро показати хорошу гру.

Чемпіонат світу, який проходить у Бразилії, показує, що дисципліна та самовіддача виходять на перший план. І це головне у футболі. Без цього ніяк. Ми також намагаємося грати дисципліновано, компактно та один одного підтримувати, як ці команди, й беремо з найкращих приклад.

Коли я приїхав зі збірної, то адміністратор молодіжної динамівської команди подзвонив та сказав мені, що я поїду на збори з першою командою. Трохи важко, але я намагаюся викладатися. Думаю, непогано вдається. Маю в такому ж темпі працювати й надалі, й сподіваюся, що наприкінці зборів буде хороший результат. Намагаюся викладатися по максимуму, й поки організм не підводить. Я вважаю, що набагато краще працювати багато з м'ячем. Виконуємо вправи завжди з азартом, і таким чином швидше проходять тренування. Це одночасно важко та цікаво.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер