Ігор КОСТЮК: «Динамо U-21 та U-19 стали до роботи»

Ігор КОСТЮК: «Динамо U-21 та U-19 стали до роботи»

Після того, як місце асистента Сергія Реброва зайняв Вісенте Гомес, «Динамо» U-21 очолили Ігор Костюк та Унаї Мельгоса, які раніше працювали з U-19, а на їхнє місце прийшли Юрій Мороз та Сергій Шматоваленко, які працювали в команді U-21. Допомагати їм буде Максим Шацьких, який нещодавно завершив кар'єру гравця, й другу частину сезону працював із випускною групою динамівської академії U-17.

Обидві команди зібралися в Києві на заміській базі «Динамо» в Кончі-Заспі й уже встигли провести два тренування. Детальніше про перші робочі дні розповів Ігор Костюк:

- Ми тренуємося вже другий день. Звичайно, працювати важко, на вулиці нестерпна спека, перші втягувальні тренування даються непросто. Стосовно кадрів поки нічого не можу сказати, оскільки в нас багато футболістів перебувають на перегляді, також до команди U-21 перейшли хлопці 1997 року народження, які вже не можуть грати за U-19, зокрема Чоботенко, Кравченко, Удод, Масалов та інші. Поки визначаємося, хто залишиться, а хто ні. Плюс доволі багато гравців поїхали на збір із першою командою: Оріховський, Циганков, Бесєдін, Лук'янчук, Андрієвський, Очигава. Лише Тимчик залишився в Києві, оскільки отримав невелику травму. Думаю, зі складом ми повинні будемо визначитися в перший тиждень, не можемо ж ми тримати трьох гравців на одну позицію. Перспективні хлопці, які представляють інтерес для головної команди, будуть тренуватися та залишатися в розташуванні команди - така філософія клубу.

- Команди U-19 та U-21 тренуються разом?

- Так, працюємо так само, як і до цього: тренування проходять одночасно, просто на сусідніх полях. У перший день у нас була бігова робота в загальній групі, а потім ми розділилися. Поки ми чергуємо заняття у дворазовому та одноразовому режимі, а контрольні ігри будуть раз на тиждень. Найближча запланована на 3 липня, потім орієнтовно 9-го та 16-го. Розклад повністю однаковий у двох команд. Ще не з усіма суперниками визначилися.

- Як ви самі почуваєтеся на новій посаді?

- Для мене нічого кардинально не змінилося, оскільки я всіх хлопців і так знав, адже ми тренувалися всі разом. Просто, образно кажучи, перейшов на іншу половину поля (посміхається). Вимоги також залишилися тими ж самими. Тим паче, з Унаї ми вже протягом року разом працювали, тож добре розуміємо один одного, жодних питань немає.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер