Ігор КОСТЮК: «Момент з пенальті можна вважати переломним»

Ігор КОСТЮК: «Момент з пенальті можна вважати переломним»

- Хороший суперник, хороша гра. Тактика, яку ми обрали на гру, спрацювала. Достатню кількість моментів створювали, і реалізували їх, що не виходило в попередніх іграх. На початку другого тайму пропустили швидку контратаку і отримали гол. Те, чого ми і боялися. Але хлопці не розклеїлись, забили гол і дограли гру до кінця. Від усієї команди хочу подякувати вболівальникам, які приїхали в Щасливе нас підтримати.

- Пенальті змінив хід гри?

- Момент з пенальті можна вважати переломним. У хлопців з'явилася додаткова мотивація. Скажу, що в цій грі була присутня нервозність, тому було багато браку. Напруга не давала гравцям спокійно приймати рішення і грати в свою гру.

- Як могли б прокоментувати перший забитий гол?

- Під час першого гола вдалася контратака. Ми на тренуваннях це моделювали: крайній гравець високо піднімається, і йде передача за спину. І Єфименко в даному моменті добре розібрався.

- Відразу після перерви команда пропустила гол...

- У штрафному майданчику Костя грав з Мудриком і він повинен був зіграти до кінця, грати персонально з суперником. Тому ми і пропустили гол.

 - Гол Шулянського теж можна назвати награною комбінацією?

- Шулянський повинен був грати або на випередження, або замикати дальню штангу. Він почув, добіг і забив гол.

- На жаль, зіграла роль робота судді не в нашу користь. Ви це теж відчули?

- Коли супернику починають допомагати судді (я про це ніколи не говорю), то вже зашкалюють емоції. Четвертий арбітр не розуміє, які слова тренер «Шахтаря» на іспанській говорить. А мої слова розуміє. Мене видалив, а іспанця ні.

- Але спочатку він вам жовту картку показав.

- Жовту мені показав арбітр, коли Мудрик вставив Шулянському без м'яча, а він цей момент навіть не бачив. Четвертий і боковий арбітри теж не підказали, хоча це у них на очах відбувалось. Мене це дивує. Коли четвертий арбітр підказує в нашу сторону додаткові штрафні ставити, так він його чує. Команда суперника теж хотіла виграти, вони добре пресингували, накривали. Шулянському потрібно було трохи швидше грати.

- «Шахтар» намагався повернути контроль м'яча, створювати небезпечні моменти біля наших воріт.

- У «Шахтаря» був тільки один момент, коли м'яч між захисниками пройшов, і Нещерет виручив. Більше небезпечних моментів біля наших воріт не було. 100% моментів не було. Ми грамотно оборонялися, добре перебудовувалися, і не дали «Шахтарю» зіграти в їхню гру.

- Червона картка Волошину - упередженість арбітрів?

- Не має він права апелювати до суддів. Це я можу кричати їм з бровки. Хоча там чистий відбір був, і наша команда виходила три в одного. Але суддя вважав за потрібне поставити штрафний і прибрати контратаку. Така ж ситуація була в Полтаві.

- У вас був непростий переліт з Македонії. У яких фізичних кондиціях знаходиться команда?

- В принципі, всі гравці темп і динаміку витримали. Правда у Єфименка в кожній грі у другому таймі судоми, не набрав ще кращі свої кондиції. У Шулянського були судоми, але дограв матч до кінця. На ігри з «Шахтарем» хлопцям не потрібно додаткової мотивації. Ми намагаємося зробити так, щоб такий настрій був на всі матчі чемпіонату. Намагаємося їм це донести.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер