Ігор КОСТЮК: «На матч із «Шахтарем» настрій бойовий»

Ігор КОСТЮК: «На матч із «Шахтарем» настрій бойовий»

Напередодні поновлення першості України тренер «біло-синіх» Ігор Костюк розповів про підготовку команди до другої частини сезону та кадрові питання:

- Після поєдинку Юнацької ліги УЄФА проти «Мідлсбро» на початку лютого ми почали цілеспрямовану підготовку до чемпіонату. Провели два контрольні матчі. Загалом, усе, що запланували, виконали – й на зборі в Іспанії, й у Києві. Протягом останнього тижня вже тренувалися на зеленому полі.

- Чи всі хлопці в строю?

- Був травмований Калюжний – Ваня лише повернувся до тренувального процесу. Мікротравма була у Симчо – Вітя поки не готовий грати. У суботу піднялася температура у Смирного. Пояснюємо хлопцям, щоб стежили за собою, не застуджувалися, адже погода зараз оманлива, але вони ще діти – не всі до кінця професіонали.

- Який настрій перед поєдинком із «Шахтарем»?

- Як зазвичай, бойовий. Налаштовуємося, як і на всі інші поєдинки, в кожному матчі перед нами стоїть завдання перемогти, показати свій рівень, втілювати на полі те, що моделюємо на тренуваннях, та зростати від матчу до матчу.

- Як плануєте вирішувати кадрове питання, коли футболісти роз'їдуться до розташування збірних?

- Єдина незручність, що багатьох хлопців 1998 та 1997 років народження на тривалий час забирають до збірних. Вони вже виїжджали на два тижні, тепер знову їх збирають. Через це не вдається повноцінно тренуватися всім разом. 14 березня їде 1997 рік – і до кінця місяця, а 20-го березня – 1998-й.

- За вашу команду заявлено кілька футболістів 1999 року народження – випускників академії...

- Так, просто у нас у календарі багато перенесених ігор, і коли футболісти поїдуть до збірних, чемпіонат триватиме, тож збираємося додавати до заявки цих хлопців, щоб було кому грати.

- Уже відомо, коли відбудуться перенесені поєдинки?

- Поки дати ще не затверджені. Ми намагаємося домовитися з Федерацією, щоб їх кудись вставити, але в зв'язку з насиченим календарем збірних поки немає такої можливості.

* фото А.Куцан

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер