Ігор Костюк: «Робота спрямована на тактичні взаємодії команди»

Ігор Костюк: «Робота спрямована на тактичні взаємодії команди»

- Тут ми входимо в ігровий ритм, будемо більше награвати наші взаємозв'язки, відпрацьовувати дотримання структури гри, яка необхідна. Уся робота більше спрямована на тактичні взаємодії команди. Пару днів був дощ, тепер вийшло сонце, тож працювати стало приємніше.

- Ваші гравці поділені між молодіжною командою і юнацькою, як працюється у такому режимі?

- Цей процес у нас проходить щороку. Є футболісти, які з молодіжної команди пішли в оренду, відповідно наші гравці переходять на їхнє місце. Ми ж поповнюємося футболістами з академії, а також є гравці на перегляді. У такому режимі роботи є свої плюси і свої мінуси. Ті виконавці, які вже були в нашій команді, розуміють наші вимоги, а ті, хто буде з нами у другій половині сезону, менше це розуміють, але це наша робота, повторюся, ми щороку перебуваємо у такому режимі.

- Крім другої частини чемпіонату України, вам належить провести матч Юнацької Ліги УЄФА проти «Барселони», до нього буде окрема підготовка?

- У першу чергу, ми готуємося до відновлення чемпіонату. Звісно, ми збираємо відеоматеріал, будемо аналізувати «Барселону». Але на цьому зборі у нас не вийде награвати той склад, який гратиме з «Барселоною», тому що 70% футболістів грають за молодіжну команду. Вже безпосередньо перед грою з іспанцями у нас буде передматчевий цикл, ми зберемо команду і будемо награвати схему і взаємозв'язки, які нам допоможуть безпосередньо у цьому поєдинку.

- Як відбувається співробітництво з головним тренером першої команди? Туди вирушив один з ваших підопічних - Назар Волошин...

- В їхньому складі є травмовані футболісти, тренерський штаб запросив на деякі позиції гравців для тренувального процесу, щоб закрити їх. У першої команди велика кількість контрольних матчів, і хлопцям потрібен відпочинок. Приємно, що запрошують наших гравців. Наприклад, Ілля Забарний транзитом через дубль потрапив до основної команди. Спочатку він грав у Юнацькій Лізі УЄФА, а вже через вісім місяців вийшов на поле проти «Барселони» і «Ювентуса» у дорослій Лізі чемпіонів. Назар Волошин - молодий футболіст, але, вважаю, у нього є ті якості, які допоможуть йому закріпитися у першій команді. Безумовно, це приємно, такі випадки - результат нашої роботи.

- Ви почали навчання на ліцензію категорії PRO - це наступний етап у вашій тренерській кар'єрі?

- Звичайно, хочеться розвиватися. Під час навчання нам дають цікавий матеріал. Ми працюємо тренерами, щоб підвищувати свою кваліфікацію, отримувати нові знання і переймати нові віяння сучасного футболу, який не стоїть на місці, а рухається тільки вперед. У нас будуть і лекції, і практичні завдання, тренери діляться своїм досвідом. Словом, це буде дуже корисно.

- Як проходить навчання? І як воно поєднується із вашою роботою з командою на зборі у Туреччині?

- Навчання проходить в новому форматі - нас поділили на мікрогрупи, і перша сесія буде проходити якраз у Туреччині. Особливо зручно, що вона відбудеться у тому ж готелі, де ми проживаємо. Тож без проблем буду поєднувати роботу із навчанням.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер