Ігор КОСТЮК: «Вилітаємо до Англії на гру з «Мідлсбро» 6 лютого»

Ігор КОСТЮК: «Вилітаємо до Англії на гру з «Мідлсбро» 6 лютого»

- Після повернення зі збору в Іспанії до Києва команда отримала кілька днів вихідних. А з понеділка починаємо завершальний етап підготовки до матчу з «Мідлсбро». Спочатку будемо займатися на клубній базі, а рано вранці 6 лютого вилітаємо до Англії. У нас буде три дні, щоб, так би мовити, придивитися на місцевості. І що важливо – потренуємося на полі з натуральним газоном. Адже в Києві такої можливості зараз немає.

Що ж стосується стилю суперника... Команда, яка виграла чемпіонат Англії, – це дуже серйозний та сильний опонент. Незалежно від вікової категорії. Сильний пресинг, агресивність та атлетизм, висока інтенсивність та хороші швидкості, боротьба на кожній ділянці поля з першої до останньої хвилини – загалом, «Мідлсбро» притаманні ті риси, які вирізняють усі британські команди. Мабуть, англійці трохи менше приділяють увагу якимось технічним аспектам. Але й індивідуально сильні гравці у «Мідлсбро» теж є. До того ж, чемпіонат в Англії не бере паузу так надовго, як у нас. Тож із ігровою практикою в них проблем немає.

Ми, звичайно ж, стежимо за ними. Інформації по супернику цілком достатньо. У нас є спеціальна група, яка займалася вивченням суперника, й підготувала про нього докладний матеріал. От саме в найближчі дні наш тренерський штаб і займеться детальним вивченням «Мідлсбро» та його футболістів. Будемо враховувати, але збираємося виходити насамперед з того, що вміє й чого навчена наша команда. У «Динамо» є своя філософія гри, тактика та стратегія. Тож плануємо гнути свою лінію та сподіватися на свої сили. Нехай суперник підлаштовується під нас.

Хлопці, взагалі, упродовж турніру явно додали. Тож, сподіваємося, вони готові до того, щоб змагатися з «Мідлсбро» й фізично, й тактично, й найголовніше – ментально. Перед першими іграми Ліги УЄФА відчувалося – вони мають певну боязкість. Тепер команда має певний досвід. Футболісти усвідомили – грати можна проти будь-якого суперника. У них з'явилася впевненість у своїх силах, вони почали краще сприймати те, що ми від них вимагаємо.

Дуже важливо, що ми літали на виїзні матчі разом із головною командою. Для хлопців було дуже корисно побути поруч із Сергієм Ребровим та його підопічними – подивитися на цю кухню, відчути атмосферу, побувати на їхніх матчах... Мені здається, це має надати нашим підопічним хороший стимул. Тим паче, що хлопці бачать – зараз філософія клубу спрямована на те, щоб давати шанс молодим українським гравцям.

www.footclub.com.ua

* фото А.Куцан

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер