Ігор КОСТЮК: «Забили шість м’ячів, але могли набагато більше»

Ігор КОСТЮК: «Забили шість м’ячів, але могли набагато більше»

- Перемогли закономірно, незважаючи на пропущений на початку матчу м’яч – до цього призвела помилка захисника, який підслизнувся на власній половині поля, й у підсумку суперник покарав нас за це. Радий, що хлопці не знітилися, тим не менш, першу половину тайму футболісти налагоджували зв’язки, суперник при цьому активно пресингував. Загалом, не знаю, з чим це пов’язано, але подібне відбувається з нами в кожній грі – з тим же «Шахтарем» нам так само знадобилося багато часу, аби знайти свою гру. Вирівнявши гру, володіли беззаперечною перевагою, створили величезну кількість моментів, і забили шість м’ячів, хоча могли набагато більше.

- Перемогу можна назвати легкою?

- Ні, тому що ви самі бачили, що наприкінці матчу хлопців зводили судоми. За цією перемогою, яка збоку здається легкою, стоїть величезний труд. До такого рахунку призвели і високий пресинг, і перелаштування, і хороша фізична форма, в якій перебувають футболісти. Для того, аби швидко пересуватися, активно відбирати, компактно розташовуватися, потрібно докладати величезних зусиль. І хлопці впоралися з цим.

- Гол, пропущений на першій хвилині, – результат невимушеної помилки, яка може статися з будь-ким, або відсутність концентрації від самого початку матчу?

- Ми попросили хлопців, щоб вони грали агресивніше. Але сталася закономірність – три паси між собою, після чого у нашого захисника поїхала нога. Загалом, подібна помилка могла статися з будь-ким, але до цього призвела низка помилок – зокрема, потрібно було давати пас уперед, загострювати, натомість вони вирішили пасувати один одному в ноги, й у підсумку помилилися.

- Минулого тижня ваші підопічні зіграли товариський матч із випускною командою Академії, й поступилися – 2:3. Деякі хлопці, які вийшли сьогодні на поле, грали в тому матчі, й ви залишилися незадоволені їхнім ставленням до гри. Чи зробили вони висновки?

- У тому матчі в нас була відсутня велика група футболістів, які поїхали до збірної, й завжди, коли граєш із молодшими хлопцями, присутня певна недооцінка. Саме з цим ми й боремося на кожному тренуванні та в кожній грі, щоб у них була максимальна самовіддача й концентрація. Лише в такому випадку можливі прогрес та зростання самих гравців.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер